Måste tänka nytt för att kunna förändra!

Västerbottens Läns Landsting prognostiserar för ett enormt underskott. Ett underskott som nu ska hanteras. 20011 iscensatte landstinget Projekt Balans där syftet var att få en budget i balans, det lyckades inte riktigt som var tänkt. Då stängde man bland annat ned 50 vårdplatser, man överförde 15 000 patientbesök till primärvården utan att tillskjuta medel till primärvården. Nu ska man titta över kostanden för bland annat hyrpersonal. Utmaningen med hyrpersonal är stort och det växer. Varför, är en viktigt fråga att ställa och jag tror att mycket handlar om arbetsmiljö och hur man organiserar arbetet på respektive klinik. Vi kunde läsa om en hälsocentral i länet som helt arbetat bort hyrpersonal och nu har egna fastanställda. För att uppnå det krävs ett stort och omfattande arbete där man måste inse att man måste förändra arbetssätt, måste tänka om för att kunna uppnå ett annat resultat.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Snille

  Om man ej har varken Storleken eller insidan,påminner om Sigvard Marjasin (skrattar gott) i övrigt håller jag med dig i frågan om sjukvårdens nedmontering i Lycksele,beklagligt men lite grus i maskineriet får vi i inlandet räkna med.

 2. Bergis

  Hade vi sluppit Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan” politik hade det funnits gott om pengar till sjukvård nu.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Så otroligt trist att du inte kan släppa taget och landa i den verklighet vi befinner oss i. Det är Stefan Löfven och hans vänner som styr Sverige och det är han som öppnat alla gränser tills han kom på vad som var på gång. Skyll inte på ett uttalande för snart 4 år sedan som gjordes i en helt annan situation

   • Bertil

    Det är frysta statsbidrag sänkta skatter som gynnat välbeställt folk som skapat klassklyftor och Landsting med problem.Stockholm och inte minst Karolinska i Solna har tagit för sig.

    Att klassklyftor beror på moderater och nyliberal egoistpolitik är det ingen tvekan om.

    Moderater de fortsätter sim kamp för att utrota välfärden ta bort sociala skydd sänka låglöner för att berika välbeställt folk. Allt är så uppenbart.

    Välbeställt folk får betalt fast de inte jobbar man myglats noter från skatt

    Nyliberalismen kommer sänka vår planet precis som Påskön och detta är bara början på den katastrof som väntar oss.

    Vi behöver mer Castro och mindre Trump
    Den saken är helt klar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.