Fina ord utan något som helst innehåll!

Det hade kunnat vara en bra insändare i VK från den styrande majoriteten i Västerbottens landsting men som vanligt så är det en insändare fylld med fina ord utan några som helst konkreta lösningar och svar på den stora frågan om hur man ska lösa den alltmer ökande kostnader för hyrpersonal. Man skriver så fint i insändaren att ”Vårdpersonalen är grundbulten i landstingens verksamhet som måste värnas om och ges goda förutsättningar”. Jag håller helt med om detta men då hade det varit bra om det fanns en tydlighet om hur detta skulle göras. ”En trygg, säker och jämlik vård är det som landstinget i Västerbotten ständigt har som måttstock” fortsätter den rödgröna majoriteten att skriva och det känns inte riktigt som om skribenterna är riktigt förankrade i sin egen verklighet. Hur jämlikt blev det för Skellefteås och Lyckseles öron patienter som nu alla måste åka till Umeå? Avslutningsvis kommer den stora släggan för den politik som den rödgröna majoriteten säger sig representera ” Vi tar nu krafttag för en stabil personalstyrka, en hållbar ekonomi och en tillgänglig vård. Det är en ansvarsfull politik.” En hel insändare med fina ord utan det minsta innehåll, det är inte vad jag vill läsa.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Hans Forsberg

  Hej
  Som arbetare i vården känner du säkert till att kostnaderna för hyrpersonal ökar kraftigt. Hyrbolag trissar priser till orimliga nivåer. Vi betalar genom skattemedel. Nya tjänster på nätet etableras som konkret innebär att våra skattemedel till primärvård dräneras (slår även mot er som privat vårdgivare)
  Vi har en mycket hög läkarthet och sjukskötersketäthet i Sverige. Ett av problemen som måste tacklas är styrningen. Att privat öka sitt ekonomiska utrymme får faktiskt ha en gräns.
  Vad gäller politisk styrning avskräcker Stockholm
  Vänliga hälsningar
  Hans Forsberg

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag är fullt införstådd i vilka utmaningar vi står inför därför tycker jag att det vore klädsamt av den rödgröna majoriteten i landstinget att berätta vad det tänker göra istället för att ”flummigt” beskriva hur bra verksamheter vi har

 2. Astrid Karlsson Asplund

  Helt rätt – instämmer.
  Det byggs för mycket redan nu i Umeå. Inget regionbygge nu.
  Se till att få en fungerande sjukvård först utan dessa långa resor för oss behövande befolkning.
  Bättre utnyttjande av videolänkarna! m m

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.