Julhandeln minskar!

Julen har passerat ,oavsett hur man valt att fira den så hoppas jag att den varit fridfull. Det är även den period där vanligvis handeln ökar stort. Detta år har branchorganisationen Svensk Handel redovisat en minskning med 4 % jämfört med samma tid förra året och det finns en rad olika förklaringar till detta. En av förklaringarna som lyfts fram är den osäkerhet som råder på bostadsmarknaden, en faktor som får stor påverkan är den internet-handel som ökar vilket givetvis får negativa konsekvenser för den lokala handeln. Vi är inne i en utmanande utveckling!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Jag ser det som positivt att fler och fler ser fördelarna med internethandel. Viktigt att konsumenterna inser att det finns pengar att spara genom att göra en del av jobbet själv istället för att lägga pengarna till ofta stora rikstäckande handelskedjors enorma inkomster. Bra att internethandeln ökar, så sparar folk pengar till annan konsumtion som ofta kommer närområdet bättre till handa. Gott så helt enkelt!

  2. Bergis

    Om de lokala handlarna slutade köra på safe card och trista kläder hela tiden och istället köpte in lite udda märken kanske dom får sälja lite mera?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.