Positiva siffror!

Arbetsförmedlingen presenterar nya intressanta siffror gällande arbetslösheten i Sverige. I slutet på december var 366.000 inskrivna som arbetslösa på någon av landets arbetsförmedlingar. Det innebär en arbetslöshetsnivå på 7,5 procent och är en minskning med 6 000 personer på ett år. Det är positiva siffror och precis som det ska vara när landet är mitt i en högkonjunktur. Stefan Löfvens vallöfte om att ha Europas lägsta arbetslöshet är liksom de flesta andra av hans vallöften något som inte går att uppnå. Tyskland ligger bland de länder som har lägst arbetslöshet i Europa och de ligger på siffror runt 3,6% . Alla siffror som Arbetsförmedlingen presenterar är positiva, även arbetslösheten för utrikesfödda minskar och de extratjänster inom välfärden som regeringen infört har inneburit att drygt 11 000 personer fått ett arbete.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag förstår vad du försöker insinuera, du kan själv läsa den statistik som ligger ute på olika sidor. När alliansen tillträdde i sept. 2006 låg den på 5,9% för att sedan gå upp i mitten av 2008 till 9,5%, efter det vände den och gick sakta neråt igen till ca 7%. Det du givetvis inte får glömma bort är att under denna tid hade vi en av världens svåraste lågkonjunkturer. Det är lätt att slå sig för bröstet nu under en lång högkonjunktur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.