När man aldrig behöver ta ansvar!

Jag kan inte påstå att jag är förvånad när jag läser vilket budskap som Vänsterpartiet har för avsikt att gå till val på den 9 september. Den röda tråden säger man är ökad jämlikhet. Ett Sverige för alla-inte bara för de rikaste. I vilken verklighet lever Sjöstedt och hans partikamrater? (V) vill att alla inom kommun och landsting ska få en kortare arbetstid, givetvis med bibehållen lön, Detta är inte tillräckligt utan (V) vill att alla ska få en generellt kortare arbetstid. En intressant fråga dyker upp, hur tänker (V) finansiera detta? Vi ska alla arbeta mindre med samma lön, det är alltid så intressant när (V) lägger fram förslag eftersom det hela tiden handlar om att någon annan ska betala, det går bra att göra av med andras pengar så länge man inte behöver arbeta. Det kanske är på plats att informera Vänsterpartiet om att inom den kommunala och landstingsfinansierade världen så är man beroende av skatteintäkter. Till stor del kommer dessa skatteintäkter från människor som arbetar och betalar skatt in i systemet. Om 7 år ska det inte säljas dieselbilar längre enligt (V). Hur tänker man lösa den ekvationen? Sverige befinner sig som ett litet exportberoende land i en utsatt position och nu anser en majoritet av det svenska folket att vi ska se över ett medlemskap i NATO, det vill inte (V). Sverige ska klara sig själv! Jag kan fortsätta med de utopiska förslag som (V) lagt fram men jag kan konstatera att deras röda linje är tydlig och att det är lätt att lägga förslag när man aldrig behöver ta ansvar för något.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Leif

    Precis, ni som redan har allt kan väl gå ner på 4-5 timmar per dag medan vi som knappt får ihop det i månaden får gå upp på 10-12 timmar. Rättvist i din jävla värld.

    Moderata galning, snälla börja med syslöjd eller något där ut inte skapar sånt kaos som inom politiken.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Rättvist säger du, ja den värld du förespråkar är väl så orättvis den kan bli, vi som arbetar ska arbeta ännu mer och betala ännu högra skatter för att (V) ska kunna införa ännu fler bidragssystem. Jag tycker det är så oförskämt av dig att kritisera mig som person men jag kanske inte kan förvänta mig högre socialkompetens av dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.