Varför inte använda det som redan är gjort?

Ännu en utredning ska tillsättas. Ambitionen är kanske god men när vi idag kan se utmaningar så ser jag inte alltid att tillsättande av en ny utredning ska förändra utan det är ett handlingskraftigt åtgärdsprogram som behöver tas fram kopplat till de utmaningar vi ser idag. Ett område som är tydligt är organdonation. Sverige har trots en hög donationsvilja inte ett antal donationer som motsvarar behovet av organ för transplantation. Varje år avlider människor i Sverige i väntan på att få ett organ. Den tidigare utredningen var tydlig med var de stora utmaningarna fanns, nu väljer man att tillsätta ännu en utredning, varför inte använda tidigare utredningar?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.