Vård på lika villkor?

Vård på lika villkor? Det ser i alla fall lite olika ut gällande patientavgifterna runt om i vårt avlånga land. Landstinget Sörmland är först ut av alla landsting och regioner med att införa gratis läkarbesök i primärvården. Ett spännande koncept som måste innebära en stabil och bra läkarbemanning på länets hälsocentraler. I Västerbotten saknas ett stort antal distriktsläkare ute på våra hälsocentraler och att ytterliggare öka trycket på läkarbesök genom att göra det kostnadsfritt att besöka primärvården kan innebära en stor utmaning. Alla landting och regioner står inför utmaningen att minska antalet som arbetar som hyrpersonal och det innebär ett stort arbete för all inblandade.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Kicki

  Varför ska läkarbesök vara kostnadsfritt.? Visst är det bra. Men 100eller 200kr är väl ingen våldsam avgift att betala. Helt rimligt kan jag tycka. Det som däremot är helt orimligt är att vi ska ”bjuda”på tandvård och sjukvård till folk som inte betalt en krona i skatt eller bidragit till något what so ever. Akut tandvård för 50kr. Det får INGEN svensk betala. Här snackar vi verkligen om att sätta grupper mot varandra.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   jag kan inte göra annat än att hålla med dig i frågan om patientavgifter. Varför jag noterade att Sörmland är först ut med att ta bort patientavgiften inom primärvården är då jag funderar på signalvärdet och konsekvenserna av detta.

  • Richard

   Så med andra ord ska alltså inte barn få sjukvård, tandvård med mera, eftersom de inte heller har ”betalat en krona i skatt eller bidragit till något what so ever”?

   Eller menar du att sjukvård och tandvård ska vara villkorsbaserad, dvs endast tillgänglig för (svenska) skattebetalare? Hur ska vi då göra med alla de som för ut pengar ur landet, eller använder räntesnurror och andra ”kryphål” för att slippa betala skatt?

   Nej, jag tror att vad du egentligen vill säga ligger inom ”brunhögerns” åsiktsgalleri, men då rasistiska inlägg raderas så är du tvungen att låta det vara underförstått..

   • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

    Nu förstår jag inte alls vad du insinuerar. Mitt inlägg ställer frågan om det är till fördel att erbjuda gratis primärvårdsbesök, och om det kommer att öka tillgängligen det handlar inte om något annat. Riktigt tråkigt att du läser så fel mellan raderna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.