Jag är trött på alla fega anonyma signaturer!

Jag känner mig frustrerad över den möjlighet som finns på bloggar och i många sociala medier att gömma sig bakom anonyma signaturer som på så sätt ger den enskilde möjlighet att skriva precis vad som helst. Denna vecka har varit något speciell men egentligen skiljer den sig inte nämnvärt från andra veckor. Sist jag tittade i vår svenska lagstiftning så har vi åsiktsfrihet, det är i min värld en av grundfundamenten i en demokrati. Att vi har olika åsikter är även det en förutsättning för att vi ska utveckla demokratin och att vi ska kunna föra en dialog framåt. Det som gör mig frustrerad och väldigt ledsen är när jag på min egen blogg uttrycker mina egna åsikter får kommentarer som är så fruktansvärt elaka, så personligt kränkande. Komentarer som att jag som en jävla moderatkärring ska hålla käften och skämmas förekommer väldigt ofta! Jag kan bara tolka detta som att det är ok för vissa anonyma röster att höras men jag som står för mina åsikter får inte skriva vad som helst. Detta är inte den demokrati som Sverige står upp för, detta är något annat som jag inte anser hör hemma i ett land som Sverige!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

14 kommentarer

  1. Leif

    Så du vill inte bli emotsagd när du sitter och moraliserar över något som Moderaterna kanske borde gå på tårna runt?

    Seriöst?

    Du kanske borde vara tyst om du inte klarar av det alt byta parti där dina åsikter inte frångår partiets snäva synvinkel.

    Påminnelse, du är ju trots allt medlem i samma parti som en snubbe som kallar ensamkommande barn för skäggbarn.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Seriöst??? Att bli emotsagd är en helt annan sak, då diskuterar vi sakfrågor. Jag förutsätter att vi kan ha olika åsikter för att kunna driva en diskussion framåt. Att bli trakasserad som person är en helt annan sak och det tycker inte jag hör hemma i en sakfrågedebatt!

  2. Kim

    Jag delar inte dina politiska åsikter och skulle aldrig drömma om att ge dig en röst, MEN blir ändå mycket ledsen då jag läser allt fler som säger samma sak. Jag tycker att man i din position, som du säger, får ta att folk uttrycker andra åsikter, men att gå till personangrepp är inte ok. Man måste skilja på sak och person.
    Kämpa på.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag tror inte att man alltid ska omge sig med ja-sägare utan det är bra att vi har olika åsikter och att vi kan få stå för dom. Jag skulle aldrig drömma om att kalla en annan människa för jävla moderatkärring utan jag förutsätter att det är sakfrågan som ska diskuteras.

  3. Patrik

    Hej Elisabeth

    Stå på dig! Det enda man kan göra är att föregå med gott exempel. Åtminstone tills man lyckas ändra lagen UTAN att röra åsiktsfriheten så det går att komma åt de värsta av de anonyma kränkarna.
    Till dess får du se det som att dessa personer måste ha stora bekymmer i sina liv eftersom de har tappat den moraliska kompassen så att de kan bete sig på ett sådant uselt sätt.

    Med vänlig hälsning

    Patrik

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Tack för ditt stöd, jag väljer att inte publicera de värsta kommentarerna men i dag rann min bägare över hur elaka människor som finns i vårt samhälle

  4. Mikael Pallin

    Att vi inte delar alla åsikter torde vara solklart, men i det här fallet har du mitt fulla stöd!!

    När argumenten tryter i sakfrågan brukar andra härskartekniker komma fram och då ofta i formen direkta personangrepp. Se det som en seger i sakfrågan och ignorera dessa dumheter!

    Även om jag inte delar dina åsikter så har du all rätt att uttrycka dem och i de fall jag inte tycker som du så ska jag även fortsättningsvis kommentera saken.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag uppskattar att du och jag inte samma åsikter och att vi utifrån det kan föra en saklig dialog. Jag är tacksam att du fortsätter kommentera mina inlägg. Tack Mikael

  5. Johan

    Hej!
    Följer din blogg och tycker det du skriver om är intressant.
    Brukar undvika att läsa kommentarerna då de som skriver där är otrevliga mot dig som person och många gånger inte förstår det du skriver om.

    En sak är säkert vi behöver starka kvinnor i politiken och därför säger jag kör på som vanligt.
    Ingen av de som skriver skulle våga diskutera med dig öga mot öga.De vågar då de kan gömma sig bakom anonyma användare.

    Kämpa på och ha en trevlig helg!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Tusen tack för dina omtänksamma ord, jag behöver verkligen dessa just nu. Som jag skrev så rann bägaren över nu. Jag blir så frustrerad av alla fega stackare som gömmer sig bakom anonyma signaturer och tar sig friheten att vara så elaka. Det som är skrämmande är att jag kanske möter dessa personer på ICA/COOP när jag är ute och handlar, känns lite olustigt. Jag kommer inte att ge upp utan snarare kämpa ännu hårdare för de åsikter jag tror på.

      Trevlig helg

  6. Ulf Vidman

    Kämpa på Elisabeth , ”rötägg” finns överallt, tyvärr är det dom som hörs mest, du gör ett kanon jobb för vi i inlandet .Det positiva du gör får du sällan höra för det ” räknar ” folk med att du ska göra .
    VI i inlandet står bakom dig / Ulf

  7. Anna Hillman Forsberg

    Hej Elisabeth! Förstår att du blir både ledsen och trött. Kämpa på! Dumma och okunniga människor finns överallt och det gäller att inte låta dom vinna. Idag tycker inte du och jag lika i en del politiska frågor men det spelar ju ingen roll. Vi måste alla få uttrycka våra olika åsikter i en demokrati, d v s våra åsikter grundade i god moral och etik. De som försöker dra ner debatten med osympatiska och direkt dumma påhopp hör inte till det goda samtalet. Vi får alla arbeta för en god diskussion och ett gott klimat i valrörelsen. Som sagt kämpa på och ge inte upp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.