Stor utmaning!

Kostnaderna för hyrpersonal ökar i Västerbotten. I vissa sammanhang beskrivs de som en skenande kostnad. Drygt 240 miljoner kostade hyrpersonal förra året och det är en ansenlig summa pengar. Om det hade funnits en enkel lösning på utmaningen hade vi inte stått med de kostnader vi har och inte heller med de utmaningar vi har att ständigt anlita hyrpersonal för att vår verksamhet ska kunna fungera. Den personal som har en fast anställning får dra ett tungt lass samtidigt som vi måste upprätthålla en god arbetsmiljö och inte tvinga all personal till övertidsarbete. Jag har diskuterat denna fråga tidigare och det gäller fortfarande att ett nationellt gemensamt krafttag behövs för att skapa en bättre arbetsmiljö, fler morötter för medarbetare att stanna kvar och andra incitament att ge bättre förutsättningar för de medarbetare som väljer att stanna kvar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Leif

  Men samtidigt vill ni försämra för arbetarna? Du framstår som förvirrad när du håller på såhär

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Vem vill försämra för arbetare? Dina kommentarer har en enkelspårig inriktning vilket inte skapar trovärdighet hos någon

  • Moderat

   Mycket bra skrivet inlägg om en mycket intressant och komplex fråga. Men Leif, på vilka grunder menar du att moderaterna vill försämra för arbetarna? Bygger du det på LAS frågan gör du det lite väl enkelt för dig själv, jag menar, med motsvarande logik kan man isåfall anföra att socialdemokraterna och vänstern är direkt fientlig mot samtliga individer som har akademisk utbildning, sett till den politik de nu driver och vill föra fram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.