Spännande rubrik men inte lika rafflande innehåll!

Spännande rubrik, Färre sjukdagar per anställd. Enligt Statistiska centralbyrån, SCB, minskade antalet sjukdagar under fjärde kvartalet 2017 med 0,03 dagar jämfört med motsvarande kvartal 2016. Bland kvinnor minskade antalet sjukdagar per anställd med 0,04 dagar och bland män med 0,01 dagar. Det är stora skillnader mellan sektorerna. Inom offentlig förvaltning ökar antalet sjukdagar per anställd mer bland kvinnor än bland män. I sektor näringslivet minskade antalet sjukdagar per anställd mer bland kvinnor än bland män. Vi pratar om minskningar eller ökningar med 0,01 dagar eller 0,04 dagar. Det känns i min värld som om detta inte är någon nämnvärd skillnad och inget jag skulle fokusera på. Givetvis ska antalet sjukdagar totalt minska men det krävs en rad insatser för att se detta hända.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Hans Forsberg

  Hej
  Till en betydligt allvarligare fråga
  Om ni som politiskt parti ska behålla någon trovärdighet och inte drunkna i populismträsket är det hög tid att göra någon form av avbön kring valfilmen om det otrygga Umeå. Agerandet mot BRÅ tjänstekvinnan passerarar alla etiska gränser.

  Vänlig hälsning
  Hans Forsberg

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag önskar att jag kunde svara på din fråga men filmen är gjord av moderaterna i Umeå och jag hänvisar till Anders Ågren eller Edward Riedl

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.