Lovar allt till alla!

Jag tycker det är intressant att se hur Stefan Löfven och hans ministrar åker runt i landet och på sedvanligt Socialdemokratiskt manér lovar allt till alla. Det är en stor utmaning att göra stora vallöften när man inte har en aning om hur den kommande regeringssammasättningen kan komma att se ut. Jag har svårt att se att (S) sätter sig i regering tillsammans med (MP) igen och med (V) skulle katastrofen vara ett faktum. Det enda trovärdiga vore att när Alliansen är större än (S) att Stefan Löfven väljer att avgå som statsminister men det har han tydligt deklarerat att han inte tänker göra. Det kanske inte blir så spännande resultat den 9 september eftersom om Löfven fortsätter lova allt till alla så lovar han även bort sitt förtroende och då finns det inget kvar!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

12 kommentarer

 1. Leif

  Det ska ni i Moderaterna ha kred för. Ni lovar ju trots alls bara allt till rika och företagare. Som fattig och sjuk ser man, helt riktigt, ingen framtid mer er politik.

 2. Michael

  Lätt att lova!! Om Löfven tänker sitta kvar som Stadsminister trots att vi medborgare via valet väljer ett annat allternativ, så måste karln vara maktgalen och nästan diktatorisk i sitt tänk! ”typ så här, tänk och gör som vi inom Socialdemokraterna annars tänker du och gör fel”
  Känns som att det inte kommer att hålla!
  Lycka till i valet, både i det kommunala och riksplanet
  /Michael K

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Löfven kommer inte att sitta kvar som statsminister när Alliansen vinner valet den 9 sept. Det finns tack och lov en lagstiftning att rätta sig efter

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Löfven har bråttom om han ska uppfylla alla löften han utfäste 2014

 3. Mikael Pallin

  Allt åt alla skulle jag påstå är en stor överdrift. Även om så skulle vara fallet är det betydligt bättre än mer till de rika som brukar vara M’s paroll. Sen får du gärna utveckla den där delen med katastrof, men det kanske går att koppla till er paroll?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Du som är så intresserad av statistik, kan du inte kolla hur många av de vallöften som Stefan LÖfven gick till val på som han genomfört. Inte många. 🙂

   • Mikael Pallin

    Det var inte svar på frågan om din påstådda katastrof!

    Herr Löfven får lova vad han vill för min del. Valresultatet kommer på samma sätt som för er att visa vad som är möjligt att genomföra. Regeringsunderlaget går inte att ta ut på förhand vaken för er i M eller S.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Du kan kanske roa dig med att se detta klipp, jag har inte annat betydligt mer viktigt att göra

 4. Lars Flemström

  Löfvén gör helt rätt som inte avgår frivilligt. Efter val ska nämligen riksdagen avgöra om tidigare statsminister fortfarande har tillräckligt stöd i riksdagen. Om mer än hälften av ledamöterna röstar nej, ska statsministern avgå och en ny utses, efter förslag från talmannen. Om mer än hälften av ledamöterna röstar nej till den föreslagne blir han /hon inte statsminister, utan en ny kandidat ska föreslås. Om riksdagen har röstat nej till fyra föreslagna kandidater i rad, ska nyval hållas.

  Som väljare har man rätt att kräva av både allianspartierna och de rödgröna tar ansvar för att Sverige får en regering, utan att nyval behöver hållas. Detta kräver att samtliga dessa partier är beredda att agera på olika sätt före och efter valet. Före valet ska målsättningen vara att det egna blocket får egen majoritet i riskdagen, och då blir ju det egna blockets kandidat statsminister.

  Om inget av blocken får egen majoritet i riksdagen behövs någon form att blocköverskridande uppgörelse. Det är hart när omöjligt att sia i förväg om hur en sådan uppgörelse kommer att se ut. Men det som talmannen först bör pröva, sedan en sådan uppgörelse nåtts, är att den nya statsministern hämtas från det största partiet inom det största blocken. Det kan då inte alls uteslutas att Löfvén efter att ha blivit bortröstad, blir den första som föreslås av talmannen som ”ny” statsminister.Detta under förutsättning att de rödgröna fick fler röster i valet än alliansen.

  Blir Löfvén bortröstad även denna gång, kommer sannolikt Ulf Kristersson, m, att bli nästa kandidat, som talmannen föreslår. Kristersson har själv sagt att han är beredd att bli statsminister även om alliansen skulle bli mindre än de rödgröna. Detta har gjort en del rödgröna debattörer lika upprörda som de allians-debattörer, som rasar mot Löfvén för att att han inte tänker avgå frivilligt. Men både Kristersson och Löfvén gör helt rätt. Som ledare för de två största partierna, måste båda vara beredda att ta på sig uppdraget som statsminister både om det egna blocket vinner valet med egen majoritet eller om inget av blocken får egen majoritet och motkandidaten blir bortröstad.

  Sverige måste ha en regering. Och regeringen måste kunna styra med en egen majoritet i riksdagen, även om det kräver någon form av blocköverskridande samarbete. Ett sådant samarbete ska inte vara långsiktigt, utan bör uppfattas som en nödlösning som varar längst fram till nästa val. S.k. vågmästarpartier ska inte styra genom utpressning Det är absolut sämsta sättet att styra ett land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.