Landsbygden måste fungera när statsborna åker dit och kopplar av!

Ibland tror man inte att man hört riktigt rätt så jag har lyssnat ett antal gånger på Stefan Löfvens citat när han presenterar (S) landsbygdsprogram där tyngden ligger på att hela landet ska leva. Han börjar storstilat med att berätta om alla satsningar men nämner givetvis inte höjningar på vägtrafikskatt, fordonsskatt, dieselskatt, flygskatt mm. Det Stefan Löfven säger i en rad ordalag som har sammankopplats till att (S) i sin satsning på landsbygden anser att det är viktigt att vi har en landsbygd som fungerar när statsborna vill komma ut på landet och koppla av kanske inte är korrekt citersat Jag förstår andemeningen i hans uttalande även om det lämnade lite väl öppet för andra tolkningar .
Oavsett så förväntar jag mig mer av vår statsminster !
Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

15 kommentarer

 1. Ulf Parde

  En del du säger kan vara bra. Ännu bättre blir det när du lär dig stava. Stadsborna tror jag du menar.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Du har inte läst mitt inlägg ordentligt. Jag förväntar med mig av en statsminister

 2. Oberoende Politisk Bedömare

  Rent trams att ”förvänta sig mer”.
  Alla vettigt tänkande människor förstår att det ibland kan bli lite tokigt med uttalanden. Oavsett om en ung riksdagsledamot tycker att lantisar är dummare än stockholmare eller om det är en oppositionsledare som kallar Falun för fjäll. Statsministerns andemening är det som är viktigt här och den har ju ingen något emot.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Du har inte läst mitt inlägg ordentligt. Jag förväntar med mig av en statsminister

 3. Bergis

  Stefan Löfven har ärvt skulderna efter ”öppna era hjärtan” politiken. Någon måste betala i slutändan.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Ärvt skulden? Vem tog beslutet om att öppna gränderna? Jo Stefan Löfven

   • Oberoende Politisk Bedömare

    Nu ljuger du.

    Det var som du också vet Alliansen + MP som röstade igenom det som allmänt kallas för ”öppna hjärtan” politiken i migrationsfrågan. Satt inte du i riksdagen under denna tid?

    Det var alltså inte alls Stefan Löfven som du ljuger om.
    Han var faktiskt inte ens riksdagsman på den tiden.

    Stefan Löfven var däremot inblandad i beslutet om att kraftigt bromsa migrationen och mer eller mindre faktiskt stänga gränserna. Att stänga är inte att öppna.

    Allt detta vet du om, så varför du väljer att ljuga får stå för dig.
    Borde egentligen ställa en fråga om varför du ljuger trots att du vet hur sanningen ligger till, men tvivlar på att jag får nått svar så det är inte ens lönt att fråga.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     ”Öppna dina hjärtan” uttrycket sades i valrörelsen 2014, det är inte direkt samma sak som den migrationspolitik Alliansen drev igenom tillsammans med MP

 4. Kicki

  Detta bevisar åter igen vilket svin han är. Sämsta statsministern och regeringen i mannaminne.totalt livsfarlig för sverige det ha senaste åren av deras styrande visat

  • Ulf Parde

   Om Elisabeth Björnsdotter ordentligt läser vad hon skrivit så tycker jag hon verkar ha svårt att tå till en begriplig formulering av ”förväntar mig mer av….”. Jag delar inte de hårda tillmälen på statsminister Löfvén som förekommit från del skribenters sida. Det innebär dock inte att jag är särskilt imponerad av honom och ännu mindre att jag tänker rösta på honom.

 5. Peter åberg

  Jag har inte hört Stefan Löfven uttalande men landsbygdsprogrammet innehåller en rad åtgärder för att stärka landsbygden i framtiden och de åtgärderna är naturligtvis inte gratis. Du angriper Löfven för att ha uttryckt sig dåligt och det tycker du tydligen är viktigare än att ha en åsikt om alla förslagen till en förbättrad landsbygdspolitik. Den borgerliga regeringen som satt i 8 år och som du var en del av som riksdagsledamot hade ingen landsbygdspolitisk vilja värd namnet. För den borgerliga regeringen var det viktigare att sänka skatter, montera ner välfärden och tvinga ut människor med obotliga, dödliga sjukdomar ur sjuksängen för att söka jobb när sjukpenningen drogs in.

  Peter Åberg

 6. Jörgen Kanon

  Det bildas nya naturreservat och markbegränsningar och betraktar man isbn 91­-620-­8233­-7 där kartor finns över markytor där stora inskränkningar görs för möjligheter för överlevnad, finner man att statens agenda är blockera möjligheterna framförallt västerut. I övrigt är det gott om relativt bortkastade miniområden, så visst är det en del av att tvinga folk från glesbygd. Kopplingen är uppenbar ! https://www.naturvardsverket.se/Documents/publikationer/620-8233-7.pdf?pid=3954

 7. John Viktorsson

  Höjningen på Vägtrafikskatt, Fordonsskatt Dieselskatt samt Flygskatten ,de tar ni väl bort om utifall kommer till makten igen med SD-s hjälp ? Beskattningen av pensionärer som var högre än för de som hade jobb de ändrar ni väl också samt de berömda Jobbskatteavdragen får väl också komma tillgodo för pensionärerna . Eller

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.