Många som ska slåss om kakan!

Det är val i höst. Det har under lång tid varit tyst från den rödgröna regeringen, det har inte kommit nya lagförslag eller satsningar utan man ha legat lågt och bidat sin tid. Nu presenterar regeringen sin vårbudget med satsningar inom många områden för att visa att man ser helheten. Det finns många bra satsningar och jag tycker de har försökt se var behoven finns men vid närmare granskning så blir det inte mycket över till varje kommun, region eller landsting. Det är många som ska dela på vårbudgeten.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Peter Åberg

  En inte allt för negativ recension av vårbudgeten. Dom satsningar man gör hade varit betydligt mindre med dom skattesänkningar som moderaterna föreslår.
  Sambandet är till stor del: skattesänkningar = mindre reformutrymme.

 2. Jörgen Kanon

  Vad som allt som ofta glöms bort i ivern om att övertrumfa varandra inför valurnorna är att kommunvalet och landstingsvalet blir lite som kyrkovalet, bemödar man sig, så slänger man rösten som förfäderna gjorde och sedan går man hem och knyter händerna i fickan.

  Jag vill nog påstå att kommun och landstingsvalen är i realtid viktigare i vardagen, skola, vård och omsorg, de styrs med självbestämmande av kommun och landsting och påverkar förutsättningarna i mycket och där ställs också förutsättningarna för företagande och den praktiska landsbygdspolitikens genomförande.

  Vad som är kristallklart är att bevakningen på kommun och landsting måste upp på samma nivå som nagelfarandet på riksnivå, annars harvar vi i samma gamla krondike kommande 50 år, som vi trampat i under de sista 50 åren.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag håller helt med dig, vi har alltför dålig presentation av kommunal/landstingsbudget och därför finns inget utrymme att syna och ifrågasätta heller. Vi har en rad beslut som plötsligt bara har uppkommit. Jag sitter i KS och får information att denna investering blir si och så, vi tar beslut utifrån detta underlag, två möten senare har det tillkommit saker, inträffat oförutsedda saker vilket innebär en helt annan summa. Jag skulle uppskatta en mer kritisk granskning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.