Vi behöver fler poliser !

Nya Moderaterna i Västerbotten har gått ut med att vi vill se mer närvarande poliser, vi vill öka antagningarna till polisutbildningen. Fler förslag än så fanns med på den lista som presenterades. Bilden från verkligheten talar sitt tydliga språk. En kvinna som tagit allt för mycket smärtstillande eller andra droger sätter sig i sin bil mitt på eftermiddagen i centrala Lycksele. Hon kör iväg den tid då många skolbarn är på väg hem från skolan. Jag ringer polisen och anmäler detta då jag anser att hon är en trafikfara. Svaret jag får var att det finns ingen polispatrull i Lycksele den eftermiddagen, den var i Vilhelmina. Vi lever på en skör tråd när det gäller polisbemanningen i inlandet. Jag vet att alla poliser arbetar så hårt de kan men de är för få och kan inte vara närvarande överallt i ett område stort som Danmark. Trygghet ska råda-det är en frihetsfråga!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

13 kommentarer

 1. Leif

  Vi behöver motverka att människor känner som hopplöshet att dom vänder sig till den brottsliga banan istället för den vanliga.

  Tyvärr tänker ni ju inte så långt, det är ganska typiskt Moderater…

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Nu räcker det med dina otroligt sarkastiska kommentarer. Jag råder dig att sluta läsa min blogg när du aldrig någonsin kan ge en seriös kommentar!

   • Qa

    Håller dock med Leif till viss del, att öka polisbemanningen behövs,men man behöver också jobba proaktivt så inte folk blir brottsliga.

    Sen det här om att öka antagningen till polisen, det minst lika viktigt att se till att de som blir poliser blir kvar i yrket,att de trivs etc

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Givetvis finns det ingen enkel lösning på denna utmaning. det måste arbetas från olika håll för att kunna lösa detta

 2. Ulf Parde

  Vi behöver också färre förbud riktade mot vanliga svenska människor – t ex den vansinniga och världsunika 0,2-lagen för (de flesta) fritidsbåtar – som Nya Förbudmoderaterna behagade införa när de regerade. Då kanske vi kan få loss poliser och domare som hinner syssla med verkliga (inte av moderaterna påhittade) brott.

  • Oberoende Politisk Bedömare

   För att inte tala om den minst lika världsfrånvändande 0.2-gränsen för fordon på land också!
   I nästan ALLA andra länder anses folk utan problem kunna äta middag med vänner ute och ta en eller två öl till. Självklart är det inga problem att köra bil efter EN öl. Det klarar alla.
   Här är en klockren politisk fråga där M kan gå i bräschen!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är ett sätt att hantera utmaningen men definitivt inte den enda

 3. julle

  Hur kan du vara så säker på att kvinnan var drogad då ????????????? kanske hon har recept på sin medicin ???????????

 4. Oberoende Politisk Bedömare

  Låter bra att säga att man vill ha fler poliser. Men problemet är hur staten ska kunna rektytera dessa ”fler poliser”. PLatserna ekar tomma på polisutbildningarna redan idag. Så även om det tillförs mer medel (som för övrigt är ofinansierade i Ms förslag) för utbildning av fler poliser så spelar det ju ingen roll eftersom Staten inte klarar av att rekrytera ens för de platser vi har idag! populistiskt
  Det är alltså annat som styr människors yrkesval. För alla som vill bli poliser idag kan bli poliser eftersom det krävs oerhört svaga betyg för att komma in på utbildningen.

  Så att bara ropa ”fler poliser” är populistiskt. Och ofinansierat.

  Det krävs annat.
  Det krävs förändrad arbetsmiljö.
  Det krävs MYCKET högre löner. Och då räcker det inte i närheten av några få fjuttiga tusenlappar extra som M pratar om utan mycket mer än så. Det krävs grundingångslöner för poliser på runt 30-32 tusen och slutlöner i närheten av riksdagsledamöternas ersättningar. Sen krävs det högre OB-ersättningar.
  Bättre och smidigare utrustning. Bättre utbildning.

  Detta är bara några få punkter vad som verkligen krävs frånsett de populistiska ropen om ”fler poliser”.

  Sista två frågorna:

  Hur mycket tänker M att det ska kosta att få ”fler poliser”?
  Hur tänker sig M vilja finansiera detta?

  Tack.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det måste givetvis finansieras innan man presenterar hållbara förslag. Det finns inga enkla lösningar men vi måste våga tänka annorlunda för att hitta andra lösningar

   • Oberoende Politisk Bedömare

    Nu har du sett vad jag skriver behövs för polisens fortsatta arbete.

    Ta gärna och driv dessa förslag som Moderaternas egna.
    Det viktigaste är att vi återrättar polisens roll i samhället och säkerställer ökad rekrytering. Att det sen är jag som oberoende som kommer med lösningen spelar mindre roll..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.