Allt mer ökande psykisk ohälsa

Den psykiska ohälsan ökar i allt större omfattning. Det sätts diagnoser som aldrig förr och det medicineras för de flesta av diagnoserna psykisk ohälsa. Detta är en oroande utveckling och vi vet inte idag hur barn med långvarig behandling för en ADHD diagnos reagerar när de blir äldre. Socialstyrelsen har nu lagt fram en frågeställning och de vill titta på hur speciellt unga kvinnor med psykisk ohälsa drabbas av ätstörningar. Det är bra att man tittar på hur exempelvis ADHD påverkar andra funktioner och beteenden i kroppen, men jag tycker det är en oroande utveckling vi ser med den allt större ökande psykiska ohälsan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Olle

    Arbetslinjen -> Sämre villkor -> sämre skydd -> ökad stress -> Ökad mental ohälsa

    Det du säger går ju emot den politik ni för. Har du bytt parti?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Mitt resonemang bygger på den verklighet som vi alla ser och som man måste ta med i beräkningen när man budgeterar verksamheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.