Snacka om 5i12!

Sverige har gått från den djupaste lågkonkonjunkturen sedan 1920-talet in i en högkonjuktur. Detta har de senaste åren visat sig med stor tydlighet att arbetslösheten sjunker och att allt fler företag står utan rätt kompetens. Nu satsar den rödgröna regeringen 2 månader innan valet på att locka fler till vuxenutbildning. Kommuner kan söka statsbidrag och regeringen har avsatt 50 miljoner kronor till landet alla 290 kommuner. Det är positivt att satsningen görs men det känns som om det är i senaste laget och det finns ingen långsiktighet i denna satsning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  1. Leif

    När ni hade makten fick jag inte utbilda mig när jag var arbetslös. Skönt att några tänker efter i varje fall.

  2. Anders

    50 miljoner låter som mycket pengar, men utslaget på 290 kommuer så är det bara 172 000 kr per kommun i snitt och 50 miljoner räcker inte långt ens om bara ett fåtal kommuner väljer att ta del av pengarna. En rätt så verkningslöst utspel med andra ord…

  3. Peter Åberg

    Under den stigande konjunkturen som började under den förra moderatledda regeringsperioden sänktes bidragen till vuxenutbildning. Socialdemokraterna ville då att bidragen till vuxenutbildningen skulle höjas för att kunna ge arbetslösa och de som inte hade en gymnasieexamen en möjlighet att skaffa sig de kompetenser som arbetsmarknaden behövde. När nu socialdemokraterna gör något för att stärka vuxenutbildningen är det enligt dig inte tillräckligt. Moderaterna hade chansen att göra något långsiktigt men gjorde i stället raka motsatsen. Hur du nu kan klandra socialdemokraterna för att man faktiskt gör något positivt för vuxenutbildningen tre sig då väldigt populistiskt och visar på en total avsaknad av självkritik över den politik du som riksdagsman för moderaterna förde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.