Bra satsning!

Den psykiska ohälsan ökar och går allt längre ned i åldrarna. Elevhälsan har i detta fall en viktig roll att spela och det finns idag inte tillräckligt med resurser för att klara av sitt uppdra fullt ut. Elevhälsan är skyldiga att göra en kartläggning av den enskilde eleven när så behövs och utifrån den vidta lämpliga åtgärder. Detta kan ta lång tid och påverkar både lärandet och skolgången. Nu satsar den rödgröna regeringen 284 miljoner på att förstärka elevhälsan och det är en positiv satsning. Satsning gäller ett år men jag förutsätter att den kommer att fortsätta.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Olle

    Att utförsäkra sjuka bidrar kraftigt till att den psykiska ohälsan ökar. Sämre villkor på arbetsmarknaden bidrar till att den psykiska ohälsan ökar.

    Hello? Analysera fritt, hur bidrar er politik att den psykiska ohälsan inte ökar i landet?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Nya Moderaterna har varit tydliga med att alla ska ges möjlighet att arbeta 100% efter sin förmåga. Det är en betydelsefull del av att minska den psykiska ohälsan. Att dessutom stärka upp 1: linjens sjukvård och se till att psykiatrin fungerar som den ska är nästa satsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.