Positiva siffror!

Sverige befinner sig mitt i en högkonjunktur och vi ser effekterna av detta på många sätt. Bland annat sjunker arbetslösheten och den största skillnaden som Arbetsförmedlingen pekar på är att arbetslösheten bland ungdomar minskar. Arbetslösheten är betydligt lägre bland unga kvinnor, där den är 6,9 procent. Det kan jämföras med 10,2 procent bland unga män. Arbetslösheten fortsätter att gå ned bland både inrikes- och utrikes födda, men skillnaderna i arbetslöshet mellan de två grupperna är fortsatt stor. Bland inrikes födda är arbetslösheten låga 3,5 procent, bland utrikes födda var den 20,0 procent. En förklaring är att många av de nyanlända som kom till Sverige i samband med flyktingkrisen nu är inskrivna på Arbetsförmedlingen.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.