Innebär ett skatteparadis ännu högre skatt?

Valet närmar sig med stormsteg och det märks tydligt att alla partier vill få ut sina budskap i allt större omfattning. Det har förekommit en rad fula påhopp och även rena lögner om framförallt politiska företrädare från Nya Moderaterna. Det är inte så en valrörelse ska bedrivas, alla har rätt att uttrycka sin åsikt, det är det som är grundfundamentet i en demokrati. Jag tycker det är intressant hur olika vi ser på det land vi lever i och hur olika vi ser lösningar på våra utmaningar. Jag kan inte låta bli att reagera över alla debattinlägg som företrädare för Vänsterpartiet nu publicerar både i regional media och på nationellt plan. (V) påstår att Sverige inte ska vara ett skatteparadis för rika människor och vill därför höja skatterna, införa nya skatter och ta bort vissa reformer som RUT och ROT för att de tror att det blir mer skatteintäkter. Sverige har idag ett av världens högsta skattetryck och att höja skatterna ännu mer kommer inte att få den effekt som (V) tror. Sverige behöver fler skattebetalare inte högre skatter. I Västerbotten har den styrande röda majoriteten höjt skatten och på samma gång fördubblat vårdköerna. Västerbotten är sämst i landet på att erbjuda vård i tid. Ska vi höja skatterna ännu mer eller öka antalet skattebetalare? Vi kan med stor tydlighet konstatera att höjda skatter inte har haft någon effekt. Sverige har en väl utbyggd välfärd och den måste fortsätta att utvecklas för att möta de behov vi har. Vi måste tillgodose allas behov inom vår välfärd och att då begränsa den till att enbart erbjuda statliga eller kommunala tjänster kommer inte att utveckla vår välfärd i rätt riktning. Vi måste tillåtas välja den välfärd som håller högst kvalitet och som kan möta de behov som varje enskild individ är i behov av. Att måla upp en bild av att andra driftsformer än stat/kommun enbart tjänar pengar är att fortsätta sprida en verklighetsfrämmande omvärldsbild. Det handlar om att höja kvaliteten och att ha en budget i balans, det är så vi kan erbjuda ännu mer välfärd för våra skattepengar. Att fortsätta öka förlusterna i välfärden är inte rätt väg att gå. Västerbotten behöver fler skattebetaler inte högre skatter det är så vi bygger ett starkt Västerbotten

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.