Yttrandefrihet gäller för alla!

20 dagar kvar till valet. Förtidsröstningen börjar på onsdag så det är en spännande tid framför oss. Att gå och rösta är en rättighet man har om man som vi gör lever i en demokrati. Att uttrycka sina åsikter är även det en del av en demokrati. Det sitter valskyltar uppe på många ställen runt om i länet och jag tycker det är skrämmande att det finns personer som tar sig friheten att sparka ned och förstöra valskyltar. Det är ett brott att förstöra valskyltar men tyvärr finns inte resursera hos polisen att hantera detta. Det är även ett brott mot demokratin att förstöra valskyltar, alla har rätt att uttrycka sina åsikter och det måste gälla för alla inte en begränsad skara människor

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. Donald

  ..men inte för vita män!
  I synnerhet om man är Stolt, Vit, Hetro och vill värna om det.

  Jag vet inte om det är okunskap eller förnekelse som gör att politiker påstår att vi har yttrandefrihet i Sverige. Men faktum är ju att man bara får yttra sig om man har ”Rätt” åsikter som är politiskt korrekta. Annars kommer vänstermedia att jaga dig med blåslampa.
  Jag kan tänka mig att det är Ridels senaste uttalanden och medias raportering av honom (och drog liknelser med Trump) som gjort att Vänstern, ÄN en gång vandaliserar istället för att ta debatten (vanligen pga argumentbrist).
  Men det finns ju alltid partier som har det värre.. Än har jag då inte hört att någon valstuga är nedbrännd för 7 klövern.. som en blev för SD.
  Den mordbranden har polisen inte heller tid för.. Polisen duger ju enbart till en sak att jaga vita nationalister, då finns det oändligt med resurser.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Yttrandefrihet gäller för alla, det som ofta saknas i debatten är respekt för andras åsikter. Jag skulle önska att företrädare för politiska partier valde att berätta vilken politik de står för istället för att sprida lögner om vad andra partier står för. Det är inte ok att bränna ned en valstuga lika lite som det är ok att sparka ned valskyltar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.