Allt som görs för att minska ensamhet är positivt.

Enligt forskning så är ensamhet är en av de vanligaste orsakerna till försämrad livskvalité hos äldre mellan 65 och 80 år. Pensionärsorganisationerna PRO, SPF Seniorerna och SKPF pensionärerna ska nu få pengar till ett projekt som ska engagera äldre att söka upp andra äldre. Organisationerna ska ta fram studiematerial, vägledning och utbilda äldre i att söka upp andra äldre. Organisationerna ska också starta en stödtelefon, dit ensamma kan ringa och få någon att prata med. Detta är ett stort problem och alla incitament som görs för att minska ensamhet är positivt. (KD) i Lycksele har skrivit en motion om just detta problem och när denna skulle upp för behandling i nämndens AU så ville (S) och (V) avslå motionen. (M) fick dock genom ett bifallsyrkande och motionen bifölls. En något märklig hantering!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.