En budget som är bra för Västerbotten!

Den övergångsbudget som den rödgröna övergångsregeringen lade fram på riksdagens bord för ca 1 månad sedan innehöll av förklarliga skäl inga reformer och inga satsningar. Den enda satsning som fanns med var den sänkningen av skatten på pensionärer som alla partier tidigt hade enats om. I går var det budgetdebatt i Riksdagens kammare och som väntat vann M och KD:s budgetmotion omröstningen i kammaren. Detta innebär nu att vi får en betydligt mer kraftfulla budgetramar att styra Sverige med och det innebär också att det är en betydligt mer ”Norrlandsvänlig” budget. Om de rödgröna hade fått fortsätta styra hade de bla infört höjd skatt på bensin och diesel, höjd flygskatt, höjd kilometerskatt. Alla dessa planerade skattehöjningar tar vi nu bort och det är positivt för alla oss som är beroende av bil och en välfungerande infrastruktur. M och KD:s budget innebär också satsningar på fler poliser, en ny kömiljard för att minska vårdköerna, en stor satsning på primärvården för att öka möjligheterna för människor att få vård på rätt nivå, det innebär en rad satsningar som är bra för Sverige och Västerbotten.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

 1. leif

  En budget som ger min mamma drygt 100 kronor mindre i skatt. hon är fattigpensionär
  Jag som jobbar får minst det dubbla i skattesänkning.

  Det tycker Elisabeth Björnsdotter Rahm är bra.

  Kan du se dig själv i spegeln? Hört ryktas om ett event här i Umeå där moderata politiker kommer bjudas in för att spotta på våra pensionärer, hoppas du dyker upp och står för ”bra budget”

  Tveksamt, ni moderater har ju väldigt svårt att stå för era åsikter ansikte mot ansikte, även om det är skröpliga pensionärer ni pratar med

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Skattesänkning för pensionärer är ett blocköverskridande beslut som alla partier är eniga om men du fortsätter din vana trogen att kritisera med skygglapparna på. Trist men föga förvånande !

 2. Anders

  Hej.

  Varför berättar du inte om hela innehållet?
  Typ att nu betalar en pensionär mer i skatt per intjänad 100 lapp igen eftersom det även fanns ett jobbskatteavdrag med i budgeten.
  Med andra ord ni ”Skiter” i pensionärerna bara ni får makt, och tungan är svart = typisk M politik.

  /Anders

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Att sänka skatten för pensionärer är något som alla partier är överens om så det är trist att du kastar skit på ett parti för något som alla står bakom.

   • Anders

    Hej igen

    Har jag fel om att pensionärer ändå betalar mer i skatt eftersom ni inför ytterligare jobbskatteavdrag?
    Du svara ju bara på en del av vad jag påstår, typiskt politiker svar.

    Anders

 3. Stefan

  Budgeten för 2019 gynnar den rikaste tiondelen 16 gånger mer än den fattigaste tiondelen, enligt riksdagens utredningstjänst. Men det är väl helt okej för en moderatbudget.
  Dina dimridåer för att dölja detta lurar inte mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.