Många skor blir det !

Tänk att det finns så många högerskor i Stockholm just nu. Varje morgon på väg till Sveriges riksdag när jag passerar Centerpartiets lokal så ligger det en stor hög med högerskor utanför ytterdörren. Det är tudelat att notera detta då jag å ena sidan tycker det är en kul grej men å andra sidan visar vilket stort svek som Centerpartiet utsatt Sverige för. Svensk politik har aldrig varit mer komplex än den är just nu. Sverige och övriga länder är på väg in i en lågkonjunktur och vi behöver en stark, tydlig och viljestark regering. Jag känner en ödmjukhet över att få vara delaktig i detta samtidigt som jag mer än gärna hade bytt ut detta kaos mot en stabil och tydlig politisk ledning. Alla nyhetsprogram har varit fulla med kommentarer, spekulationer och analyser om vad som kommer att hända och jag kan inte påstå att den regeringskonstellation vi nu har varit vad någon lyft fram som möjligt alternativ. Jag kan inte göra annat än att ge Stefan Löfven all heder för att han lyckats uppnå alla av sina planer. Han har lyckats att spräcka Alliansen, han har lurat Centerpartiet och Liberalerna att tro att Vänsterpartiet inte ska få inflytande och han har fått Vänsterpartiets stöd med löften om att de ska få inflytande. Stefan Löfven har lyckats få alla att tro att de lyckats med sina förhandlingar och ingen tror att de är lurade, alla inblandade är nöjda. Hur kunde detta hända? Det är en befogad fråga och jag har inget svar vilket innebär att frustrationen är stor. Som politiker är jag lite nördig och hyfsat insatt i den politiska världen. Om jag inte förstår hur detta kunde hända, hur ska människor runt om i landet förstå? Jag är uppriktigt besviken över resultatet av fredagens statsministeromröstning men det är en känsla som jag inte tänker låta ta överhanden utan nu har vi den situation vi har och nu måste vi arbeta ännu hårdare för att få förändring och att våra allianskamrater i C och L kommer tillbaka så att vi kan bilda en stark och stabil Alliansregering igen. Sverige förtjänar det. Hösten har präglats av ovisshet och av närmast ett politiskt stillestånd. Den avsatta regeringen gömde sig bakom att de inte fick lägga fram politiska förslag till riksdagen och det fick följder att riksdagens utskott inte hade något att hantera och ta ställning till. Vad vi kommer att se den kommande våren är lika ovisst. Vilka politiska förslag kommer att landa på riksdagens bord? Är det förslag präglade av kompromisser mellan de 5 olika partierna eller är det enbart S politik då övriga förslag kommer att resultera i långdragna utredningar? Framtiden kommer att visa vem som är mest lurad.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Oberoende Politisk Bedömare

  Som Moderat bara MÅSTE du se vad som har hänt. För oss helt utomstående är det fullständigt uppenbart vad som har hänt.

  Det som har hänt är att Kristersson inte klarat av att internt inom Alliansen ta avstånd från SD. Sen är det mycket tydligt att Kristersson har ett mycket lågt förtroende hos Centerpartiet och Liberalerna.
  Det som med största sannolikhet har hänt är att Centerpartiet och Liberalerna troligtvis råkat ut för Kristerssons välkända dåliga humör och därmed insett att de inte vill se honom som ledare för landet.

  Detta är mycket tydligt för alla som följer politik. Så även för dig.

  Detta är det som har hänt.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Är det du beskriver det alla tror har hänt blir jag mörkrädd. Det handlar om att vi vill bilda regering med 1,2,3 eller 4 Allianspartier. Vi driver vår Allianspolitik och om något annat parti tycker att våra förslag är bra så röstar de för förslaget. Det handlar inte om att bli beroende av någon eller något parti. Jag tycker det vore klädsamt om man lyfta fram fakta att SD stödde ca 70% av S förslag under förra mandatperioden. Kallas det då att S och SD är i beroendeställning till varandra? Det har aldrig lyfts upp i media så då stämmer det nog inte! Men att spekulera om beroendeställning mellan Alliansen och SD det har media lyft fram! Jag undrar varför???

 2. Bergis

  Ni moderater hade bara haft att lyssna på sverigedemokraterna som har rätt i allting så hade ni haft makten nu, Samma säger jag till socialdemokraterna. De hade bara behövt lyssna till sverigedemokraterna så hade de tagit makten utan Centern och liberalerna. Ingen vågade samtala med SD. Därför har vi den här konstiga situationen just nu i riksdagen. SD är inte rasister. SD har bara talat om hur verkligheten ser ut när man tar hit för många invandrare till Sverige. Vi måste tänka om och inte anklaga varandra för rasister bara för att det finns olika åsikter om invandringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.