Ohållbara väntetider

Alla minns vi den stora strömmen av asylsökande som kom till Sverige hösten 2015 och våren 2016. För att Sverige skulle ges möjlighet att hantera situationen så infördes den tillfälliga lagen med begränsningar i möjligheterna till uppehållstillstånd den 20 juli 2016 och skulle gälla i tre år. Den innebar att tillfälliga uppehållstillstånd blev regel och att möjligheterna till familjeåterförening skars ned, samt att det blev mycket svårare att få asyl av humanitära skäl, till exempel svårt sjuka barn. I januariavtalet mellan regeringspartierna S och MP plus samarbetspartierna C och L, sägs att lagen ska förlängas i två år. Men möjligheterna till familjeåterförening öppnas delvis igen. Det innebär att Migrationsverket som redan idag har långa väntetider på beslut eftersom detta beslut innebär att flera prövningar måste göras i samma ärende. Antalet ansökningar som Migrationsverket har att hantera detta år ökar enormt. Det är inte hållbart att förlänga väntetiden på beslut.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Oberoende Politisk Bedömare

    Det du säger att alltså att M nu vill ta omtag i budgeten och i efterhand tillföra Migrationsverket mer pengar för att de snabbare ska kunna handlägga dessa ärenden?
    Mycket intressant i så fall och naturligtvis helt rätt av M att ni nu tar omtag och inser er felbedömning gällande Migrationsverkets budget.
    När kommer ni lägga detta förslag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.