Vad som är ovärdigt är när en minister inte håller sig till sanningen!

Ovärdigt var Socialförsäkringsminister Annika Strandhälls första ord när hon med knapp majoritet inte blev misstroendeförklarad! Jag finner det anmärkningsvärt att detta handlar om statsförvaltningens oberoende och integritet; inte politiskt spel det är allvarligt att Strandhäll sparkade GD av politiska skäl och sedan ljög om de verkliga skälen. Att (S) gör det är inte förvånande; att (C) tar så lätt på dessa allvarliga frågor däremot förvånande och beklagligt. Inte så länge sedan så kommenterade (C): s gruppledare ”Så här agerar en oansvarig regering. Löfven och Strandhäll har velat sänka kostnaderna för både sjukförsäkring och personlig assistans och när förslagen får kritik sparkar man generaldirektören. Det är fegt, det är svagt ledarskap. Regeringen skyller brister på myndigheter i stället för att stå upp för egna beslut.”
Frågan kvarstår hur kan vi ha en statsminister som står bakom en av sina ministrar som inte håller sig till sanningen?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.