Vårdköerna är värre än skjutningarna enligt (S)!

Socialminister Lena Hallengren har i media uttryckt sin oro över den samhällsutveckling vi ser. Enligt Hallengren är en stor bov i dramat när det kommer till ojämlik vård att vissa får gå före i vårdkön tack vare privata sjukförsäkringar.
Enligt Lena Hallengren hotas den jämlikheten hela tiden, inte minst av privata vårdförsäkringar där de med större plånbok tillåts går före i vårdkön. Hur kan hon medvetet välja att inte berätta sanningen. De som tecknar egna vårdförsäkringar går inte före andra utan de kliver ut ur den offentliga vårdkön och får vård av annan vårdgivare som inte är offentliga. Vad som är ännu värre är att de som tecknar egna sjukvårdsförsäkringar skrämmer socialministern mer än de skjutningar som dagligen rapporteras om.
De senaste månaderna har den pressade situationen hos många vårdinstanser nått nya nivåer. För en vecka sedan larmade personal på Södersjukhuset på söndagskvällen om en ohållbar situation. Sjukhusets vårdplatser var då fulla, samtidigt som 91 patienter var på akuten – och 25 personer väntade på att få komma in.
Välfärden är under tuffa utmaningar men att jämföra dessa med skjutningar är att gå för långt!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.