Lycksele klättrar på rankinglistan!

Lycksele kommun har tagit 32 kliv upp på rankinglistan i Svenskt Näringslivs undersökning av företagsklimatet i landet. Det innebär att Lycksele nu ligger på plats 229 av landets 290 kommuner. Det är den bästa noteringen sedan 2013. Lycksele ligger fortfarande i botten när det gäller frågor om konkurrensutsättning av kommunalverksamhet och det talar sitt tydliga språk att vi nu är på väg i rätt riktning när vi lägger fram förslag om att släppa in fler aktörer på den kommunala marknaden. Andelen av befolkningen i kommunen som är företagsamma och driver företag ökar stadigt och det är ett positivt tecken som jag hoppas håller i sig även när vi passerat den värsta Covid-19 krisen.  Lycksele kommun behöver företagande för att öka skatteintäkterna så att vi kan fortsätta hålla hög kvalitet i vår välfärd.

 

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.