Mode och Livsstil

Casio lanserar smart outdoor-klocka med Android Wear

Smart watch

Så kallade wearables är en stor teknisk trend just nu som det talats om en hel del. Även om wearables som exempelvis Android Wear än så länge befinner sig i ett ganska tidigt stadie i sin utveckling är inte modehusen sena att haka på. Framför allt män har en tendens att förtjusas över teknisk design och det faktum att vi idag till hög grad organiserar vår vardag med bärbara mobila enheter gör att denna innovation är helt rätt i tiden. Just Googles bärbara Androidsystem lanserades för första gången i början av 2014 och finns nu, 2016, på marknaden för allmänheten.

Frågan många fortfarande ställer sig är, vad är då egentligen “Android Wear”?

Just Android Wear tillhör vad som går under benämningen ”Android L”, vilket är en avancerad och utvecklad version från Google för att använda speciella applikationer eller för att skicka ut notiser och information direkt till ditt armbandsur. Det kan vara din andra enhet (exempelvis din smartphone) som styr den eller att den på egen hand styr.

Du kan alltså synka bärbara enheter med varandra, detaljerna är såklart olika beroende på vilken typ av produkt det handlar om men talar vi just om klockor innebär det att man får snabb information direkt till sitt armbandsur.

I takt med att denna teknik blivit accepterad och även provad har flera olika samarbeten startas mellan utvecklaren och varumärken som exempelvis Casio.

Låt oss fokusera på just Casio klockor och deras senaste lansering inom Android Wear tekniken, Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10:

• Casios smarta outdoor klocka WSD-F10 är en modern klocka som på ett spännande sätt lyckas mixa modern teknik, friluftsliv och design till att bli en komplett och tidsriktig produkt.
• Den här modellen Casio klocka har allt du behöver för ett aktivt liv utomhus. Den tål vatten till ner mot 50 meters djup och är rejält resistent mot exempelvis stötar eller fall mot hårt material som sten. Den är till och med certifierad i enighet med amerikansk militärstandard.
• Dess totala vikt är cirka 90 gram, vilket spontant kan låta som mycket men faktum är att det är helt i rimliga mått utifrån modellens storlek, finesser och innehållande material:

o Lufttryckssensor
o Höjdsensor
o Magnetkompass
o Accelerometer (mäter hastighetsförändringar)
o Gyrometer
o Magnetometer

• Designen är väldigt stilren med trendiga och moderiktiga färger, något man tidigare sällan sett på andra klockor med fokus på ett friluftsliv utomhus.
• Det här är en Casio klocka av ytterst smart modell som redan har förinställda applikationer som exempelvis fiske, vandring och cykling.
• Casio klockor går idag att hitta på många olika inköpsställen, men ett tips är att leta efter klockor online där priserna vanligtvis är lite billigare. Du klickar då smidigt hem din Casio klocka och får den levererad direkt till dörren!

Varför Casio?

• Casio är ett klockmärke med både tradition och prestige
• Märket har ett stort utbud av klockor online.
• Att ge bort en lyxig designerklocka till någon har blivit populärt och Casio erbjuder modeller för alla smaker där hög kvalitet är A och O.
• Du kan kontinuerligt utforska de senaste designerna på Casio-klockor online där detaljerad information kring material och tillverkning går att få fram.

Ny smart teknik inom mode och stil

Vi kommer utan tvekan att få se mer av den här typen av high tech produkter även inom modebranschen, eftersom konsumenternas vardag mer påtagligt styrs av de smarta enheterna.

Det finns fortfarande mycket att utveckla när det gäller kombinationen av teknik och design, speciellt när det kommer till accessoarer. Casios nya Outdoor Android Wear är en av få modeller som faktiskt har potential att bli en modehit likväl som en självklarhet för den vane friluftsmänniskan.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.