Inbrott eller innebränd?

Det rapporteras mycket om de ökande villainbrotten i Sverige och här i Umeå. Och visst är det allvarligt när det ökar men efter att ha bott i Sydafrika i 8 veckor där larm och galler var vardag så känns problemet hyfsat under kontroll här. Det var rätt obehagligt med alla dessa galler för fönstren för som säkerhetsbesatt svensk som inte vill åka skridskor utan hjälm eller bil utan bälte så tänkte jag direkt – Hur tar jag mig ut om det brinner utanför rummet? Inte alls blir tyvärr svaren för gallren var omsorgsfullt fastskruvna och det fanns inte en chans att man skulle lyckas med att forcera dem under en krissituation. Och med alla dessa höga murar runt husen, vem ser tjuven som försöker bryta sig in? –Ingen. Det hela säkerhets-tänket mot inbrott har gått så långt så folk bygger in sig själv i husen.  Jag hoppas att skräcken över inbrott i Sverige inte resulterar i reaktioner som gör att även vi bygger in oss och avskärmar oss mot grannar och utrymningsvägar som trots allt är gratis säkerhet.   

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.