Fredagsdrink!

Jag gillat traditioner och vi har en fredagstradition som vi sällan bryter och det är fredagstapas i soffan. Tapas som är små rätter är lätta att variera och blir vi inte less på det och så är det ju så gott! Till tapasen brukar vi dricka spanskt bubbel, cava. Men ibland är det kul (råkade slinta och skriva något annat på k först..) att göra en drink och då tycker jag att klassikern (numera?) Mojito (brukar uttala med h och inte skitljudet) är god. Gärna i longdrinkstappning så det blir läskande och gott.

Jag brukar göra typ såhär:

Mosa några myntablad direkt i glaset (jag brukar inte mortla och man ska absolut inte köra i mixern intygade min syster)

Sedan brukar jag varva limeklyftor och is i glaset och hälla ned en blandning av:

  • 2cl sockerlag (är ju bara att ösa ner lite socker i en kastrull med lite vatten typ 50/50 och låta sockret lösa sig)
  • 2cl limejuice (godast att ta färsk men jag är inte den som är den om det kommer från flaska heller)
  • 4 cl rom (jag är inte så kinkig vilken rom, en tager vad en haver så att säga, mängden kan man ju öka och minska med)

Toppa (som det så snyggt heter) med sodavatten, fast jag brukar ta soda stream-vatten för jag diggar inte det salta i sodavattnet, men välj själv!

Ja sedan är det skål!

281908_10151187841421847_702596479_n

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.