Sanning eller bullshit?

… För Apoteket verkar det inte ha så stor betydelse iaf.

Var in på kornans droghandel för att köpa ricinolja som en del av mina anisiksrutiner i sann no poo-anda (ska ha en utdrivande effekt för smuts och porer i ansiktet). Jag har hört att på vissa apotek rynkar de pannan åt frågan och kan vara svårt att få tag i, men här hade man fattat galoppen om det ska säljas! För några år sedan gick nämligen budskapet om ricinolja i håret, som en löpeld; det växer fem centimeter i månaden! Bilder som denna florerade på bloggar och forum.

Men lyckan blev inte allt för långvarig. Snart uttalade sig läkare om att det enda som du möjligtvis kan få av att smeta in oljan hårbotten är en fet sådan. Även apoteket (vet inte vilket) gick ut och VARNADE folk från att använda ricinolja som hårvård. Men kronans droghandel gav ett annat budskap idag när jag var in. – Är det till håret? Frågan biträdet och visade mig fram till denna flaska:

image

För hårvård står det på flaskan så det är ju inget snack om saken. Bakom kassan hade hen även en annan flaska fast i samma form men av glas och en mer läkemedelsmässig etikett. Det var samma innehåll men med användningsområdet magen. Den plockades förmodligen fram till gamlingar med tröga magar. Med den laxerande effekten som ricinolja har så är det ju iofs helt klart ett användningsområde för no poo…

Men med tanke på debatten om att bluffprodukter skadar förtroendet för apoteket undrar jag om det är så smart att hänga på trender så snabbt? Men det är väl en chansning man får göra i ett vinstdrivande företag. Plattan i mattan och oljan i håret och hoppas på det bästa!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.