1988.11.08

Emmy Jonsson. Liv i text och tanke.

Vintermörker

Av , , Bli först att kommentera 3

Ibland känns vintern så omslutande och isolerande att man känner sig dyster. Ibland hittar man dock igen den gnistan när man sitter inomhus med en varm kopp, tända ljus och en bra serie att titta på.

 

Idag sitter jag på Hamnmagasinet och tittar på när en massa olika själar leker med diverse instrument/verktyg. Exempelvis poi eller stav. En del försöker sig på Flowerstick eller lite akrobatik. Det är ganska kul att se när personer lär sig nya saker eller bara känna att folk faktiskt har roligt och skrattar när de lär varandra saker och det inte riktigt blir helt som man tänkt sig.

 

Själv orkar jag tyvärr inte delta idag, när det vart en ganska lång dag och av någon anledning tappar jag lätt fokus ifall jag är bland en massa folk och inte är inställd på vad jag skall göra. Tyvärr.

 

Förhoppningsvis kommer det fixa sig förr eller senare. Vi får se. Tjo. 

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Dagbokskriveri

Av , , Bli först att kommentera 0
När jag var yngre läste jag en bok om en pojke som skrev dagbok, men vet inte riktigt vad den hette. Hans eller hasse tror jag han hette. Hade några små bilder i sig också, som skulle föreställa att han ritat tror jag. Det kom i två böcker och jag kan mig minnas att jag läste båda två.
 
 
Att skriva om sig själv, vad man upplever och liknande saker.. Är en viss form av sätt att forma sitt liv, se vad man gått igenom och vad man kommit ihåg. Det är något som jag funderat över flera gånger. Man får ut något samtidigt som andra kan läsa om det. Vill man verkligen ha ut allt om sig själv på nätet? Förr tror jag alla höll det mesta för sig själv.
 
 
Var det bättre förr? Jag vet inte. Ibland tror jag det. Jag känner dock att vissa saker är bättre nu och andra är sämre. Saker och ting utvecklas vissa avvecklas. Är det bra med för mycket öppenhet? Ibland kan det vara bra att få ut det man känner, men viss omtanke och eftertanke i det man lägger ut.
 
 
Det med stavning och rätt grammatik har aldrig varit min starka sida, men innehållet kan vara rätt trevligt ändå bara man förstår det. Jag har även funderat på att ändra utseendet på denna blogg ockå. Jag verkar ofta behöva förändring. Får se hur det går.
Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Okej, kära vänner..

Av , , Bli först att kommentera 0

 Jag hoppas nu att ni som kan vaccinera er gör det, för oss som tillhör en riskgrupp. Jag tillhör en riskgrupp. Ifall jag träffar på en person som har influensa och umgås med denna har jag stor risk att bli sjuk och jag har inget eget immunförsvar som kan hjälpa mig bli frisk. 

 

Det jag uppmanar folk till är att ta hänsyn till andra, som kan bli smittade. Även om du själv inte tror du blir smittad, snälla, tänk på dina medmänniskor. 

 

Skulle du må bra av att få veta att du kanske är en anledning till att någon dör? Hur coolt det än må vara, så är det inte så coolt för den som blir smittad. Jag kan bli smittad och mina medmänniskor kan vara smittade. Snälla vaccinera dig. 250kr är ingenting för att skydda liv.

 

Själv blir det kanske att börja använda handsprit ofta och försöka vara försiktig ute bland folk, undvika skaka hand och närmare kontakt. Jag är en riskgrupp. Jag skulle vaccinera mig om jag kunde, men bygger inte egna antikroppar. Jag vill slippa influensan. Vill du?

Att göra mat

Av , , Bli först att kommentera 0

En sak som är nödvändig för alla i dagens läge, att göra mat. En annan sak som jag tänker på är hur jobbigt det ibland kan vara att göra just detta. Hitta insperation, ta sig tid och ork. I ett enkelt stadium är att bara fara på affären och köpa sig något ur frysdisken, åka hem sätta på ugnen eller micron för att sedan vänta några minuter och Voilá. Klart.

 

Varför är det ibland så svårt att hitta insperation? Är det verkligen så vanligt att man inte har någon insperation och motivation alls att göra mat? Är det vanligare med korv och mackaroner istället för fläskkotletter och potatis? Är det vanligare att män än kvinnor lagar mat? Är det vanligare att tvåbarnsmammor gör mat än papporna?

 

Tankarna är några stycken, men handlingen densamma. Idag blir det jag som skall göra mat här hemma. Blir en tidig sådan och får även ta tummen ur och fara och handla. Skall snart ut och sätta i motorvärmaren så att bilen inte drar alltför mycket bränsle. 

Vad som idag står på menyn:

Chicken nuggets med ris 
Kanske till det att man tar lite sötsursås eller liknande. Brukar för mig i alla fall vara en favorit. 

Ha en bra dag och en god middag!

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

– 7 grader. Umeå, Västerbotten

Av , , Bli först att kommentera 0

Ibland vet man inte hur man skall börja. Jag sitter i morgonrock och hoppas på en bra vardag. Vaknade tidigt för att dagen innan åt man en tidig lunch, kände sig sömning och la sig för att vila. När man vaknade mådde man illa, var ännu tröttare än innan och man kände sig lätt febrig.  

Fick avboka dagens fika med en god vän och även ställa in kvällens rollspel. Försökte sova bort illamåendet och även febern, men när man vaknade tillkom även ont i magen. Kanske det var något olämpligt man ätit? Febern gav med sig dock, tröttheten kunde jag skakat av mig om jag velat. Dock så blev inte fallet.

Istället fortsatte jag sova, vaknade, somnade och vaknade igen. Min sista sömnperiod slutade vid tre, när min lillebror for iväg till jobbet sitt. Yawn. Beslöt mig då att kliva upp och ta en väldigt tidig morgon. 
 

Så nu sitter jag här framför datorn och inväntar en ny morgon. Kanske blir att göra mig en till kopp te och att eventuellt se ett till avsnitt av The Mentalist. Hoppas att fikat med min vän blir av idag. God morgon.

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , ,

Eld och planering

Av , , 1 kommentar 2

Idag är en intressant dag för många. Umeå Höstljus invigs och det kommer även vara eldartister som närvarar och framför en viss del av invigningen. Hoppas att det kommer mycket folk och att vi alla kommer ha kul med våran närvaro.

 

Vad som dock är intressant i morgon är hur jag skall orka allt med både förkylning och sömnbrist kommer att klara av morgondagens nöjen. Möjligtvis kan man sova en stund på dagen för att orka med, hoppas hoppas.

Ha en trevlig fredag!

1 kommentar
Etiketter: , , ,

Tidig morgontimme

Av , , Bli först att kommentera 1

En vecka nu efter att jag blev förkyld, sitter jag uppe och ser på The Mentalist. Veckan som var och veckan som kommer är smått kaotisk. 

Förr förra veckan var det födelsedagsparty för mig och några andra på fredagen (6/11). Oturligt nog var det någon(eller fler) som var väldigt förkyld där och kysste folk intimt lite hit och dit, vilket oturligt nog spred sig även till mig fast flera dagar senare. Suck och stön.

På grund av min immunbrist blev man väldigt snabbt sjuk, direkt dagen efter min födelsedag. Inte den bästa present jag fått, men inte den sämsta heller. 

Resultatet av hela förkylningen är ett omvänt dygn, fler infektioner och tristess. Ett vekt försök till att vända tillbaka dygnet kommer att ske idag. Jag skall vara vaken och försöka hålla mig igång tills ikväll. 

 

En annan jobbig sak att inse när man tänker är att man inte bör umgås med en fd. pojkvän för att man älskar varandra. Inte ens ha kontakt, fastän man vill. Hur man inser en sådan sak är för att man vet att förr eller senare kommer man såra varandra. Däremot att man tar att man mår lite sämre av att vara ifrån varandra än att man får ett slag i magen och mår ännu sämre av att den andra har en ny. 

 

Önska mig lycka till med dygnsrythmen. Ha en bra dag!

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

[ 2010. 25/10 . 15:25 ]

Av , , 1 kommentar 1

 

Millie, våran ädla kanin och uthärdare.

Hon följde oss genom gymnasiet och bodde på våran tomt.
Hennes kullsyskon förlorade hon ganska tidigt genom åren,
men trotsigt levde hon sig kvar.

Hon pratade med oss när hon tyckte vi vart för mycket,
sprang runt våra fötter och nästan under dem
kanske hon ville vi skulle vara på samma nivå
eller kanske att hon hoppades vi hade gómaten

Modig, cool och matsocial,
det var, vad du var.

Hos veterinären gjorde du mig nu modig
inför min egen framtid.
Jag kommer alltid komma ihåg dig
~Millie~

Sista dagen för våran pälskling

Saknar dig. Alltid i mitt hjärta.
Den 22 Oktober år  2010, klockan 15:25 var hon borta.
Vila I Frid

1 kommentar
Etiketter: , ,

Blir irriterad..

Av , , Bli först att kommentera 0

..på all falsk marknadsföring som finns. Att ens de stora företagen inte håller koll på sina egna varor som de säljer? Skäms på er!

 

I fredags for jag iväg med min pappa för att köpa honom en ny mobil och hans största önskemål var att ha "Eco Walk Mate" i den. Han hade noga kollat runt efter en nog bra telefon och en som hade just detta stegräknarprogram. Nu efter helgen pratade vi lite om funktionen och det visade sig att mobilen inte stödjer programmet ens!

Falsk marknadsföring!
Att man sedan kan hitta både recensioner och bilder på när HAZEL har denna funktionen i display… Då känner man bara: Varför? Sedan att större företag tar dessa bilder och sedan använder dem själva är bara fail. Kan de inte sina egna produkter och deras begränsningar? Illa. GÖR OM GÖR RÄTT är det enda jag kan säga.

Vi får se hur det nu kommer gå med min pappas mobil. Troligtvis blir det att lämna in den och få pengarna tillbaka, om man inte kan prata med dem på något vis. 

 

 

Såhär såg en av bilderna ut med denna "Walk Mate Eco"-bilden i display

 

 

EDIT!

Nu efter att ha kommit i kontakt med själva butiken där jag köpte telefonen visade det sig att den visst hade "Eco Walk Mate", fastän på självaste sony ericssons hemsida står det att den inte stödjer funktionen. Väldigt skumt!

Nu är min pappa glad igen över telefonen iaf. Nöjd!

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,