Ungefär 10% bättre!

Tänkte idag att jag skulle även skriva ut att min behandling med kortison, plus antibiotika har visat sig vara en positiv behandling för mina lungor. Har redan visat sig göra skillnad i både lungfunktionsproven och på röntgenplåtarna.

Känns skönt samtidigt som jag själv inte vet om det direkt är någon skillnad. Det är märkbart på plåtar och liknande, men i praktiken kankse jag inte märker skillnad förrän länge fram. Känns ändå bra att man ser skillnad i resultaten. Grymt bra!

En annan grej som också är bra, är att jag inte gått upp så mycket i vikt nu när jag ätit kortisonet. Medvetet val från min sida är dock att jag har undvikt att äta kolhydrater i så stor skala som möjligt.. Det har gjort att jag har bibehållit min vikt.

 

En sak som jag dock märkt är att jag börjar bli lite rundare om kinderna, vilket jag tror är kortisonets förtjänst. Är fortfarande lite nojjig över hur det kommer bli längre fram, när jag fortfarande kommer ha denna behandling. När jag för några år sedan, i slutet på 90-talet åt kortison gick jag upp 3-5 klädstorlekar på en vecka.. Inget som jag har goda minnen av.. Så är fortfarande något som spelar i bakhuduvet.

 

Nåväl, så länge jag nu fortfarande håller en god diet och håller koll på mat-tider, osv. borde det gå bra. I början var jag så nojjig ang. diabetes-biten också att jag knapt vågade ha honung i tet.. Vilket jag nu börjat med igen. 

Nu framöver får vi se hur det kommer gå med behandling och sjukhusbesök. Känns som att de är lite oftare nu, på flera olika områden, jämfört med samma område som det var tidigare. Känns skönt också att få gå och prata med en kurator då och då. Ibland kan det vara bra att ha utbildad hjälp, haha.

Nu blir det en kopp te och lite The Big Bang Theory. Tjo~

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.