Vart är julstämningen?

 Medan jag knapprar på tangenterna flyger tankarna.. Var är egentligen julstämningen hos mig? Vi har en julstjärna i fönstret men ingen ljusstake med ljus i.. 

Det står en på bänken vid spisen, jag tar den och sätter den på bordet. Kilar bort mot kyl och skafferi. Där inärheten av micron borde det finnas nå ljus. Jag hittar några röda efter att få leta lite. Plockar fram tändaren och tänder första ljuset.

..Det ser så ensamt ut, men blir att jag tänder det andra sedan när det fått brinna lite, bara för att det ska bli lite jämt.

 

Det känns som att jag har missat något, som att jag saknar något. Sant är det också, nu när både min pappa och lillebror är ute och reser. Lillebror utomlands och pappa på kurs med jobbet. Sköter både min lägenhet och huset själv. Det känns ovanligt, men samtidigt är det som att något annat saknas.

 

Rastlösheten ligger nog där också, julstämningen kankse inte infinner sig nu när jag har så mycket annat att tänka på. Inköp av möbler och nyttigheter till lägenheten jag skaffat mig. Det enda jobbiga är att man nästan inte har pengar ändå, till saker man vill göra. Planerna för nyår verkar inte vettiga de heller, när man inte ens vet om man har pengar till soppa när det gäller bilen.. 

 

Nåväl, jag skall försöka fixa mig en kopp te och sedan se på någon serie för att koppla av lite tror jag. Känns som att tankarna behöver något annat att sysselsätta sig med än att tänka på alla inköp och utgifter. Toodels.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.