Det mest…

 

 Nedlåtande du kan säga till en sjuk, fattigjord, utförsäkrad, kämpande människa om du själv inte är drabbad är: "Jag förstår"

Det mest nedlåtande du kan säga till en människa som befinner sig i slaveriets Fas 3 om du själv inte är drabbad är : "Jag förstår"

För hade DU verkligen förstått hade det varit Du som stod på gator och torg och kämpade för vår sak, det hade varit Du som som hade varit vår röst, när vår brast!

Ett faktum är också att av de utförsäkrade är 71% kvinnor, det får mig att fundera över hur många kvinnor som nu tvingas leva i förhållanden som inte fungerar, bara pga ekonomin! Var är din röst som kvinna då värd, är det inte så att den tystnar, att det blir tyst!

Förtroendet för vårt sjukförsäkringssystem sjunker och bakom knuten står de stora försäkringsbolag och väntar, detta är naturligtvis en Höger strategi, var är din röst då värd när vårt trygghetssystem töms på all rättfärdighet, var är din röst då värd, när du skräms till tystnad!

Så tro aldrig att vi drabbade tystnat, vår röst har bara blivit hesare, och vår kamp handlar nu om ren skär överlevnad, både ekonomisk och känslomässigt!  

Så det är nu DU som" förstår" måste agera! Om DU nu verkligen förstår!

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Faktum är att man måste välja sina strider…för man kan strida om allt idag. Jag blir mest förvirrad och vet inte vilket ben jag ska stå på …vilka jag ska stödja och med vad etc.

  2. Christine Holmberg

    Klockren text!
    Såg att du skrivit inledningen på fb igår men sen tagit bort den, synd tyckte jag då.
    Klart jag sprider!
    Oj, vad provocerade en del kommer att bli!!! 😉

  3. Roland Carlsson

    Ann Brehmer, självklart förstår jag inte. Jag har hög ålder, låg pension,men jag har både hjärna och hjärta. Det hjälper mig att försöka förstå, hur kan regeringen behandla människor på det sätt dom gör idag. Jag är delaktig i eländet eftersom jag naivt trodde på moderaternas löften och la min röst där. Naturligtvis något jag känner ånger över,sviken och lurad. Fel som jag kommer att rätta till vid nästa val. Det är ju inget som idag hjälper alla Er som drabbats av det sjuka sjukförsäkringssystemet, hamnat i arbetslöshet, fas3 och upplever hopplösheten. Men jag gör vad jag kan för att upplysa alla i min närhet hur verkligheten ser ut och avslöja den vackra fasad regeringen vill pådyvla oss. Med hopp om en ljusare framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.