Sverigedemokraterna i Vilhelmina

logo41-300x128

Ett stort tack till er väljare som lade en röst på mej och partiet i valet!
15 oktober:
Datumet då allt började.
Med ett valfullmäktigemöte där stegade jag in till en församling där 27 ledamöter skall träffas och vara det styrande organet för vår stora i areal 8 740,5 km² kommun och är vårt rikes sjunde största kommun. Det må meddelas att jag kom in i beredningsgruppen för Kittelfjäll projektet där jag kommer att följa med på tåget.

På mötet var inte bara partipersoner utan det satt massvis med åhörare samt också media (tidningen Vk/VF och Sveriges radio P4) satt tyst och fint på sina stolar under mötets alla minuter.

Uppmärksamma dagen 2014-10-15 var det för första gången i Vilhelminas historia en Sverigedemokrat klev in inom fullmäktiges väggar och sittande i en bestämmande stol tack vare demokratin.

I vår kommun innefattar det 2 dalgångar där turismen är en stor näringskälla för en överlevnad i dalgångarna. Jag kommer driva stark ambition att dessa dalgångar och landsbygden runtom Vilhelmina tätort skall i framtiden leva kvar och de som är bosatta där också skall kunna försörja sig och bo kvar.

16 oktober var det budgetdag där samtliga partier var inkallade för att få en bättre insyn om hur kommunens ekonomi ser ut och vad som komma skall. Tjänstemän samt kommunchefen i egenhög person närvarade från första timmen till dagens slut.
För att vara ny i denna församling var det otroligt mycket att ta in och förstå innebörden av allt. Ekonomichefen gjorde ett strålande arbete för att vara så tydlig och pedagogisk som möjligt för att varenda kotte skulle förstå vad siffrorna innebar.

Av dessa två dagar med tillställningar av både fullmäktigemöte samt en dag då budget skulle presenteras så märkte jag inte en sekund av onda blickar, hysande av agg då jag närvarade i denna församling.
Jag kunde gå fritt och prata med både media samt personer som närvarade nyfikna för den nya uppställningen i kommunens nya styrande politiker.

I länken nedan är ett klipp från en intervju i fullmäktige där jag fick svara på några korta frågor.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5993047

MVH// Eric Axelsson
publicerad 2014-10-18 i Blogg.nu

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarer