Sverigedemokraterna tillkännager

Hur de bland annat hur de skall sköta voteringen i morgondagens riksdagsmöte 3/12.
Till er som missade själva presskonferensen eller inte hörde allt som sas på den konferensen.
klicka på länken nedan

Budgetpresentation Sverigedemokraterna

OBS!
Det sprakar lite då och då i ljudet så ni inte tror att det är fel på datorn.

18 kommentarer

 1. Maria

  Det visar sig att det bara är SD som står för opposition och nya tankar i Sverige. Det var modigt att inte rösta för regeringens budget, men tyvärr kommer säkert moderaterna att lägga ned sina röster, då man inte har ledare eller ekonomi med valkampanj.

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Hej Maria och tackar för din kommentar!

   Just nu är det bara upp till Löfven att reda ut detta. Han kommer att ha väldigt kämpigt nu framöver det är ett faktum.!

   • Juha

    SD klargjorde att de varken kommer rösta för Löfvens eller någon annan regerings budget i framtiden. Det är inte opposition, det är obstruktion! När Allianspartierna vaknar upp imorgon kommer de inse att det kommer hända även om de får chans att bilda regering.

    Därför vill jag härmed tacka SD. Ni har nu gjort det omöjligt för riksdagens partier att INTE samarbeta med varandra. Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket, och från och med idag kommer SD gå hungriga länge.

    • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

     Hej Juha och tack för din kommentar!

     Bollen har legat hos Löfven sedan valnatten och där dom fick facit i hand hur det parlamentariska läget såg ut då vi blev en mer kraftigare vågmästare. Löfven bildade en otroligt svag minoritets regering och visste mycket väl att mycket av den politik som han ville föra skulle bli väldigt svårt att gå igenom riksdagen.
     Detta var väldigt väntat men att inte ens samtala med Sveriges 3dje största parti och inte ens började tänka på att gå med på en kompromiss lösning för att få igenom sin budget. Men att spekulera hur det skall se ut framöver i detta nu tycker jag är bara onödigt .

 2. Göran Jon(S)son

  Sverigedemokraterna försöker hävda att de som Sveriges tredje största parti tar ansvar för Sverige. De tar varken ansvar för Sverige som helhet, Sveriges ekonomi, eller deras löften som de gick till val på. De sviker sina väljare, väljare som vill se lägre skatt på pensionen, vällare som vill se mer pengar till äldreomsorgen. SD är ett enfrågeparti där frågan om invandringen är den enda fråga som de pratar om, och att invandringen är till 95% orsak till att allt är dåligt. Det påminner om 1930-talets Tyskland då Nazisterna skyllde allt som var fel t e x som att ekonomin var i kris och att det var massarbetslöshet att det var judarnas fel. Det känns hemskt att vi fått in ett parti i Sveriges riksdag som har rötterna hos Nazisterna

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Hej Göran och tack för din kommentar!

   Nu först undrar jag om du ens kollade på presskonferensen om inte? gör det först i sånna fall då får du många frågetecken uträtta samt även förklaringen varför (S/mp) budget är skadlig för Sverige.

   och att vi inte tar ansvar för våra löften som vi gick i val på skulle jag gärna veta grunderna vars du tar det ifrån?

   när det gäller våran budget på riks så se på dessa länkar

   https://www.youtube.com/watch?v=4QiYNCArZSM
   (Oskar Sjöstedt SD berättar)

   Sverigedemokraterna gjorde en opinion undersökning om vad deras väljare tyckte om hur de skulle agera där det visades att minst 7 av 10 ville att de skulle fälla regeringen.

   Enfrågeparti om invandringen? kolla gärna vårt budgetförslag och tänk om.

   • Kenneth Hellberg

    Men Eric, inse att SD är ett enfrågeparti…läs:
    ”Sverigedemokraterna vill att valet i mars blir ”en folkomröstning om invandringen”. – Vi har vad som krävs för en stark valrörelse, hävdar Mattias Karlsson. Vi ser framemot extravalet med tillförsikt, sade Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas vikarierande partiledare, vid en presskonferens efter statsministerns besked att utlysa val till den 22 mars.

    Folkomröstning
    – Sverigedemokratrerna vill att valet blir en folkomröstning om invandring, sade han vidare och hävdade att invandringen sliter isär Sverige.

    Karlsson förklarade partiets agerande i riksdagen att med att man vill ge ”den tysta majoriteten” en röst i invandringsfrågan.

    – Den här valrörelsen kommer att bli en möjlighet för de här människorna att göra sin röst hörd. Vi kommer i stort sett att helt fokusera på den frågan, sade han.”

    Hävdar du fortfarande att SD inte är en enfrågeparti???

    • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

     hej Kenneth tack för kommentaren
     Definitionen av ett enfrågeparti är att som bara har en klar politisk handlingslinje i en enstaka fråga

     Om du bara ta en snabbtitt i vår politik så faller detta ord direkt från att vi skulle va det!

     till exempel om brottslighet,försvar, jämställdhetspolitik , vården, skolpolitiken, Arbetsmiljöpolitiken, djurskydd, EU politik,energi politik,Landsbygdspolitik m,m listan kan göras längre.

     Men i det faktum om du nu ser det pågående debatten jag och Göran för så är det så viktigt att utsätta hela samhället struktur och behålla den ineffektiva massinvandringen. Larmklockor ringer hos olika myndigheter men fortfarande slår Stefan Löfven det döva örat till.

     resten läs kommentarerna.

     • Kenneth Hellberg

      Din och er lista kan göras lång…men er lösning är och förblir flykting och invandrarfrågan, vad är det för mekanism som gör att du inte inser det?

     • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

      Tack för kommentaren Kenneth !

      Ja och därav faller då Enfrågeparti argumentet som en sten!

      Ja det är vår stora fråga för att vi skall kunna täppa igen de hål vi har i välfärden. För att vi skall kunna ha mottagandet på en kontrollerbar nivå utan att samhället skall få en sån stor påfrestning som den redan har idag och kommer att få ännu mer större konsekvenser om detta fortlöper vilket 7-klövern står bakom.
      Men sedan då vi har uppnått detta så kommer självklart Sverigedemokraterna att både försvara denna fråga och låta det hållas och sen kunna satsa stor energi på de andra sakfrågorna inom de andra områdena vård, skola, omsorg och kriminalpolitik och även det andra områdena som står i vår politik.

 3. Göran Jon((S)son

  På presskonferensen igår pratade Karlsson och visade grafer hur det skulle bli med invandringen. Han visade utvecklingen under ett antal år framåt. Det han ville visa var ju hur hemskt det skulle bli och vilka pengar det skulle kosta.

  SD;s vallöften var bl a höjd a-kassa(finns i S/MP:s budget), Säkt skatt för pensionärer (finns i S/MP:s budget), mer pengar till vården (finns i S/MP:s budget). Då SD beslutat att rösta ner S/MP:s budget då anser jag att man också sviker sin vallöften. Att dessa vallöften finns i deras skuggbudget betyder noll och intet, för dras budget skulle aldrig komma att väljas av riksdagen.

  7 av 10 av SD:s väljare ansåg att S/MP:s budget skulle fällas talar sitt tydliga språk på att de inte vill ta sitt ansvar för Sverige. De är enbart ute för skapa kaos.

 4. Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

  tack för kommentaren!

  Göran då missade du en helt avgörande sak också (S/MP) budgeterade för bara 70 – 80 tusen migranter (minns inte den exakta siffran) när migrationsverket säger att det är 97-105 tusen migranter står vid tröskeln och är på väg in i landet.

  Den statliga schablon ersättningen som går till kommunen täcker knappt de kostnaderna någonstans skall väl pengarna tas ifrån? vars är du beredd att ta pengar ifrån för att fortsätta ha en ansvarslös massinvandring?
  Vi hjälper betydligt fler flyktingar än vad ni kommer någonsin att göra så enkelt är det.

  Jag anser inte att det var ansvarslös det SD har beslutat .
  S/mp fick en tidig julklapp där innehållet heter demokrati

  • Göran Jon(S)son

   ”Vi hjälper betydligt fler flyktingar än vad ni kommer någonsin att göra så enkelt är det.” slut citat .På vilket sätt hjälper ni flyktingarna mer än vad vi gör??

   Jag hoppas och tror att svenska folket nu fått upp ögonen för vilka rufflare ni är. Ett gäng som har lekstuga i riksdagen utan att ta ansvar för Sverige och Sveriges ekonomi.

   Jag tror inte du ska prata så högt om demokrati. I en demokrati är alla lika mycket värda, oavsett om man är svart , gul, röd eller vit men hos er finns främlingsfientliga tendenser och då är inte alla lika mycket värda.

   • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

    Med denna invandring som sätter enorma påfrestningar på alla kanter i samhället. Sverige segregeras allt mer. Utanförskaps områdena ökar i hög takt, det finns inga som helst reformutrymmen vilket Reinfeldt erkände i valrörelsen. Listan kan fortsätta länge.
    Av över 50 miljoner flyktingar som förekommer i världen så hjälper vi 0.154% av dessa som behöver hjälp.

    Göran du för precis den argumentation som alla andra partier använder. Men se du Göran så går det inte till. När det finns en frustration/oro bland svenska folket VARFÖR skall politikerna slå dövörat till och inte ens pratar om problemen? samt att när det väl kommer ett parti som pratar just om det problemet så anklagas dessa som främlingsfientliga på vilka grunder?

    Du besvarade inte min fråga vars är du beredd att ta pengar ifrån för att fortsätta ha en ansvarslös massinvandring? Vården, skolan, omsorgen eller ett högt skattetryck ?
    Samt vill jag att du kan även besvara en sak till
    Schablonersättningen till kommunerna är 1 900 kronor per dygn. Det skulle per dygn kunna ge 246 undernärda barn i Afrika med både mat och vatten för dagen enligt läkare utan gränser. Vad är mest humant att hjälpa en person till relativt lyxliv i Sverige eller att rädda 246 barn från att svälta i Afrika?

 5. Göran Jonsson

  För det första så är det inte en majoritet av svenska folket som tycker invandringen är ett problem. För att vara mera exakt så är det bara 44%. Så tala inte om att det är ett, som du vill få det till, stort problem.
  Vad handlar er hjälp om, jo hjälp i flyktingars närområde handlar om tältläger,nödransoner med mat osv. Inget av det som man behöver på lång sikt. De människor som kommer hit får naturligtvis en helt annan hjälp med riktiga ställen att bo på och ett samhälle som tar hand om dem.Det handlar om solidaritet med människor som flyr för sina liv. Det handlar inte om som ni inom SD tror att en flykting lever något lyxliv här i Sverige, på vilka grunder kan du påstå något sådant?
  Du Eric kanske ska börja tänka efter om du vore i samma situation som dom, hur skulle du agera, skulle du fly för att rädda ditt liv eller vänta på hjälp från ett främlingsfientligt parti. När ni säger att det är “bättre” att ta hand om folk i sitt närområde så betyder det att det är bättre utifrån er vision av den etniskt och kulturellt homogena nationalstaten som sätter “svenskar” före alla andra. Inte att det är bättre för de människor det gäller.

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Tack Göran för kommentaren

   Äntligen ha jag fått ett ärligt svar! och ett väldigt utformat svar från någon från (S) hur en Frustration eller oro behandlas från svenska folket ! 44% av svenskarna ja äre då värt att slå döv örat till då menar du?och fortsätta som inget händer?och du undrar hur SD kan bli så stora? undrar varför! .

   Arbetsförmedlingen och andra myndigheter varnar för system kollaps .
   Hur skall du kunna försäkra mej och dina väljare att migranter får de mottagandet de är värda.. Eller skall ni fortsätta att skapa fler utanförskapsområden ? (No Go zones) har blivit mer och mer uppmärksammade. Eller bara som en sån sak som bostäder,jobb, utbildning hur skall ni i överhuvudtaget kunna finansiera sådana tryck på samhället som ni kommer att utsätta Sverige?

   och jag väntar fortfarande på att du skall besvara mina frågor frågelistan kommer att bli lång snart bäst att du börja beta av dem steg för steg .

   Vi som förtroende valda ha ju basuppdraget att prioritera och bestämma hur skattebetalarnas pengar skall hanteras på rätt sätt och när jag hör MP och S hur de resonerar om skattebetalarnas pengar så blir jag ibland livrädd,
   Göran när kommer polletten ramla ner för er i S och för de andra?

 6. mexan

  SOM-undersökningen för år 2012 angav att andelen som ansåg att det var ett mycket bra eller ganska bra förslag att ”ta emot färre flyktingar i Sverige” ökade till 45% från 41% året innan.

  29% ansåg att det var ett dåligt eller mycket dåligt förslag.
  26% ansåg att det var ett varken bra eller dåligt förslag.

  Således var andelen som ansåg att förslaget var bra STÖRRE än andelen som ansåg att förslaget var dåligt.

  20-22% av Miljöpartiets och Vänsterpartiets sympatisörer
  53% av Moderaternas sympatisörer
  94% av Sverigedemokraternas sympatisörer

  34-42% av övriga partiers sympatisörer ansåg att förslaget var bra.

  För män var siffran 50% och kvinnor 41%. Åldersskillnaderna var små.

  Siffrorna innebär inte att ALLA andra ansåg att förslaget var dåligt eftersom det finns en grupp av oredovisad storlek som angav att förslaget varken var bra ELLER dåligt.

  Själva frågeställningen kan kritiseras eftersom själva flyktinginvandringen bara är en liten del av den totala och tex mycket mindre än ANHÖRIGinvandringen.

  ”Flykting” är ett värdeladdat ord!

  Trots detta tas ofta resultaten från SOM-undersökningen som bevis för inställningen till invandring I ALLMÄNHET.

  Andelen som ansåg att integration/immigration var en viktig fråga eller samhällsproblem ökade från 14% till 20% vilket innebar att integration/immigration ökade från åttonde till fjärde plats jämfört med andra frågor eller samhällsproblem.

  Under tidsperioden -86 till 2012 ökade bortfallet från 35% till 48% vilket således innebar att nästan varannan tillfrågad INTE SVARADE PÅ ENKÄTEN!!!

  Denna undersöknings konklusion är att TROTS förändringen år 2012, så är den LÅNGSIKTIGA trenden i SOM-undersökningarna ATT befolkningen blivit mer positiv till flyktingmottagning?!

  ANDRA UNDERSÖKNINGAR
  Undersökningen ”2003 ISSP National Identity Module” visade attityder till invandring i Sverige år 2003.

  Andelen som ville MINSKA invandringen var 52,85%.

  Andelen som ville ha OFÖRÄNDRAD invandring var 26,96

  Andelen som ville ha ÖKAD invandring var 10,32%

  Andel som inte svarade var 9,88 %

  Antingen är du för ökad invandring eller så är du emot (några gråzoner eller mellanting finns inte)

  Är du emot ökad invandring så hamnar du automatiskt i facket ”rasist”- numera utökat till nyfascist och t.om liknelser med IS!

  Det är helt galet.

  Tack för ordet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarer