SM i smutskastning!

Efter budget nederlaget så meddelade Statsministern Stefan Löfven genast att han planerar att utlysa nyval när konstitutionen tillåter den 29:de december.

Media, politiker och diverse proffstyckare tar sig nöjet att dra upp det ena och det andra i ren desperation utan att diskutera sakfrågan och de problem som finns på riktigt.

Jag vill uppmana alla er som brukar detta lågvatten tillvägagångssätt, kom upp ur sandlådan och börja respektera politiska motståndare med värdighet. Begreppet ”alla människors lika värde” bör rimligen också tillämpas på oss Sverigedemokrater.

Jag tror på allas människors lika värde !
Jag förstår inte varför jag inte skulle tycka det bara för att jag är Sverigedemokrat.
Detta är inget argument för att behålla den ansvarslösa massinvandringen.

Men jag låter dom hålla på jag kommer istället med sakliga faktabaserade mot-argument.
Jag tänker inte heller delta i ”SM i smutskastning” och inte heller kalla andra partier för något dom inte är.

Mina damer och herrar det är högst sannolikt att det blir nyval eftersom de två blocken inte har någon vilja att komma överens överhuvudtaget.

Därför behöver SD Vilhelmina fler händer i valrörelsen alla behövs och kommer att behövas.

Bli medlem och bli en av oss i ett härligt gäng!

https://formular.sverigedemokraterna.se/sd/medlemsansokan/

EVA 20130411_test

76 kommentarer

 1. Stefan Rådström

  Intressant. Vilket är ditt program för en ansvarsfull massinvandring, och är detta program sanktionerat bland dina partivänner i Riksdagen?

  • Henrik Agerhäll

   I normalfallet brukar Sverigedemokrater på lokal nivå verka för att kommuner inte ska teckna avtal med Migrationsverket om att ta emot utlänningar som vill ta sig in i landet asylvägen. Det har stöd i partiet på central nivå och bidrar, förhoppningsvis, till att pressa Migrationsverket underifrån att bli mer restriktivt med att dela ut uppehållstillstånd.

 2. Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

  Tack för din kommentar Stefan!
  nu vet jag inte riktigt hur du menar? om du menar på det lokala planet eller riks nivå?
  Sedan tycker jag detta inte innefattar ämnet med detta inlägg.
  Utveckla gärna så jag förstår hur du menar.

  • Stefan Rådström

   Bara att jag tycker att det länder dig stor heder att du är för alla människors lika värde (något som är en så normal ståndpunkt att det normalt inte behöver sägas, a.k.a. ”Politiskt Korrekt”). Det är mycket gott, ty dina partivänner högre upp i partihierarkin har tagit för vana att allt som oftast uttrycka motsatta tankar, särskilt när de tror att ingen med vanligt hederligt folkvett lyssnar. Därför känner sig tyvärr individer på andra positioner i partiet – som din – uttryckligen behöva utsäga detta.

   Det har dock ingenting med människors lika värde att ”respektera” vissa tossiga men centrala åsikter. Jag skriver ”respektera”, eftersom det inte är att respektera någon att låta bli att tala om att för denne att åsikterna är tossiga. Tvärtom är det ett tecken på respekt för individen som framför åsikten ifråga att tala om att tankarna bakom den är inte bara felaktiga, de är skadliga: skadliga för människovärdet, skadliga för relationerna mellan människorna, och skadliga för samhället och landet.

   När det kommer till ”SM i smutskastning” så är knappast Sverigedemokraterna helt oskyldiga offer, även om orättvisa beskyllningar säkert drabbat även detta parti. Dock är nog SDs främsta belackare oftast deras egna medlemmar och sympatisörer, som inte kan hålla tand för tunga.

 3. Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

  Tack för kommentaren Stefan!

  Nog för att jag tro de flesta i vårt parti som företräder partiet skulle skriva under på att de tror på människors lika värde jag skulle bli väldigt förvånad om de inte skulle göra det.Men man måste prata om problem och försöka hitta konkreta lösningar vilket 7-klövern har totalt misslyckats med.

  Nog kan det ha förekommit att företrädare har smutskastat något annat parti men mycket bero på vad ämnet och vad beskyllningen gäller.
  Men vad jag har vetskap om så har det inte förekommit man har slängt ur sig som i jämförelse de vi bli kallade för just nu som fascist osv..Det visar bara att de andra partierna är hårt pressade.

  • Stefan Rådström

   Nej, det är egentligen inte fascism som SD står för – bara något åt det hållet. Ett bättre begrepp är förmodligen ett Arne Anka-uttryck: ”falukorvsfascism”. Det betyder ett parti som ”vill förvandla Sverige till en Carl Larssonsk folkhemsmardröm, en blod-och-jord-utopi om ett Sverige som aldrig existerat utom i falukorvsfascisternas febriga fantasier”. Och inte heller Mussolinis parti var ett ”riktigt” fascistparti innan de började med att använda våldsmetoder…

   Globaliseringen har medfört många goda ting vi skulle förlora ofantligt mycket på ifall man börjar att isolera vårt land på det sätt som SD vill. Det finns också väldiga problem som kommit i globaliseringens spår, vilka är oerhört komplexa och saknar enkla lösningar – och om och när man funnit dem kommer det ändå att ta tid att genomföra dem. I väntan på detta får vi göra så gott vi kan. Vi har det ändå generellt sett så väldigt mycket bättre och tryggare idag än det någonsin har varit historiskt (vissa enskilda undantag finns det dock säkert, men tendensen är tydlig).

   Att de övriga partierna ännu inte funnit några lösningar på dessa globaliseringens problem kan man inte lasta ”massinvandringen” för. Det visar inte enbart att SD också saknar lösningar, utan också att det enda de kan är att drömma om en förgången epok, som aldrig har funnits i sinnevärlden: en förljugen tid, skulle man kanske kunna säga.

   • Tänker Själv

    Det är väl ingen som har beskyllt invandrarna för massinvandring, det är ju de 7 övriga partierna som har orsakat den- norge tar ju bara emot nån tiondel på ett ungefär, trots all olja och el mm. Däremot kan man lasta globaliseringsivrarna, som egentligen leds av Bilderberggruppen m.fl. Grejen är ju att de största vinnarna på globaliseringen är de allra rikaste, de som äger en massa miljarder. Det är de som har råd att bosätta sig där de får det bäst, och kan flytta sitt kapital och sina företag där det är billigast, utan att höja lönerna och förbättra arbetsvillkoren mer än absolut nödvändigt. Men de är så rika, att stater och politiker inte kommer åt dem, så att om man försöker utjämna inkomsterna, så måste politikerna ta av de som inte äger mer än miljoner och således inte kan flytta kapital, sina företag och sig själva så lätt. Detta gynna de stora ytterligare, de slipper få konkurrens av nån uppkomling som är duktigare men inte kommer över rikedomsspärren så att de kan flytta hit och dit. Att sätta åt miljonärerna är mao sannolikt kontraproduktivt, och ökar de allra rikaste:s makt ännu mer. Men det är bara SD och kanske nån fler som ännu inte har fångats in av Bilderberggruppen, de andra har i stort sett blivit inbjudna, i alla fall Lövfen, Reinfeld, Borg, Bildt, och några till. De var nog mycket stolta att få ha varit med och träffat mulitimiljardärerna. Även en del mediafolk har vart där. (se t.ex. Wikipedia om Bilderberggruppen). Och Bilderggruppen har säkert inget emot svensk invandringspolitik, de vill ju öka inkomstklyftorna och minska kostnaderna för arbetskraft, men de verkar inte bry sig om att man samtidigt stryper konsumtionen, själva ”konsumerar” de mest konst och andra kapitalplaceringar som inte skapar jobb, och behöver inte bo i utanförskapsområden…

    • Stefan Rådström

     Oj, det var många konspirationsteorier i ett enda inlägg där. Har du några som helst belägg för ett enda av dina påståenden, eller är det bara ett sätt att putsa foliehatten?

     • Tänker Själv

      Det där med att ”putsa foliehatten” var lite för kulturellt för mig, förstår inte.. Sen skulle det säkert ha kallats konspirations om nån hade sagt nåt illa om PricewaterhouseCoopers för nåt år sen, runt skatteplanering via Luxemburg också. Vad jag menar är, att varför ska man INTE ställa sig kritisk till organisationer som styrs av multimiljardärer? De är faktiskt duktigare än de flesta på att vara politiskt korrekta inför media, och har dessutom ofta en stab som hjälper dem att säga ”rätt” PK saker, lite beroende på var dom befinner sig och vem de talar med. Ändå verkar inga kritiska journalister granska Bilderbergruppen, trots att de rimligen har en påverkan på de politiker som har varit inbjudna där! Baserat på hur t.ex. partitoppen inom m, men även andra partier, är för en i det närmaste fri invandring trots att inte ”gräsrötterna” (kommunpolitiker och lägre, dvs väljare och medlemmar) inte är för, får en att börja undra varför? Har Sverige utsätts till nån sorts ”test-land” att ta emot flera per capita mot att de högsta hönsen belönas på nåt sätt, eller varför är det så omöjligt att diskutera hur många landet kan klara av utan att kollapsa? Sen finns det en massa märkliga påståenden från de som förordar stor invandring, ett exempel är ”invandrarna tar jobb som vi svenska är för fina för att ta, sant eller falskt, men det skulle ju då innebära att vi importerar slavar, som USA på 1700- talet, hur fint är det då. Visserligen får de ju lön här, men ändå. En annan är att det är många högutbildade, vilket dels bara delvis är sant, men framför allt, då blir det ju ännu svårare att få deras hemland på fötter igen när allt har lugnat ner sig.

   • Rolle

    Du skriver: ”Globaliseringen har medfört många goda ting vi skulle förlora ofantligt mycket på ifall man börjar att isolera vårt land på det sätt som SD vill”. Vilka goda ting medför globaliseringen, och för vilka? Beirut är ett bra exempel, eller hur? Lugnt och glatt, en verklig nattväktarstatens pärla. På vilket sätt skulle Sverige bli isolerat om SD:s politik fick genomslag? Lika isolerade som våra grannländer Norge, Danmark, Finland osv. Detta är kvalificerat politiskt trams och det vet du mycket väl. Det behövs väl inte heller någon högre examen i matematik för att inse det uppenbara – den massinvandring som nu sker till landet, utan egentlig kontroll, kommer att bidra till kraftigt ökade kostnader och omfördelning av resurser. På intäktssidan finns egentligen bara godhetskapitalet. Sverige har idag en arbetslöshet på ca 400 000 personer och en stor del av dessa är invandrare. Hur i hela friden ska man lösa situationen om man dessutom varje år tillför kanske 200 000 (med anhöriginvandringen) ytterligare. Stora delar av arbetsmarknaden har ju i globaliseringens namn flyttat utomlands. Kommunernas kostnader ökar lavinartat. Hur länge kommer Svenska medborgare att tolerera att deras skattepengar går till sådant som de aldrig någonsin fått vara med och bestämma om. Tänkte först avsluta i analogi med Reinfeldts berömda ”öppna era hjärtan”, nämligen ”öppna era tarmar” över de nyfascistiska angrepp som sker på Sverigedemokraterna, det enda parti som står upp för Sverige och Svenska värden. Men det törs man väl inte, då är man väl inte rumsren. Men det förs fram så oerhört skamliga angrepp så man kan inte annat än ”baxna”. Vad är det egentligen för fel på oss som har en nationalistisk känsla för vårt eget land? Varför får vi inte längre tycka om det land som vi en gång kände och var trygga i? Varför vill man slå sönder det homogena och trygga land som Tage Erlander 1956 så uppskattande kallade ”etniskt homogent”, i motsats till det av rasupplopp så uppfyllda USA.

    • Stefan Rådström

     Några saker:

     Globaliseringen har medfört att de fattiga i världen fått det mycket bättre tack vare ökad handel och bättre sjukvård. Globaliseringen har medfört att vi har fått allt färre mellanstatliga krig, och att de som ändå bryter ut varar kortare tid och blir mindre blodiga. Globaliseringen har medfört att vi reser till allt fler platser i världen, och ser att folk överallt är ganska lika, trots att de kan se ganska olika ut, klä sig annorlunda, har annorlunda seder och bruk, eller tror på konstiga saker.

     Ifall SD får som de vill, kommer Sverige att arbeta mycket mindre internationellt i allmänhet, och med EU och FN i synnerhet. Sverige har också en lång tradition av öppenhet och nyfikenhet på influenser utifrån, som faktiskt har varit vårt land till gagn och faktiskt gett oss ett ganska gott rykte i stora delar av världen. Denna svenska tradition vill SD undertrycka eftersom man tror på ett nationellt arv som egentligen aldrig har funnits, i varje fall inte i den form SD tänker sig.

     Sverige av år 1956 var faktiskt inte så harmoniskt och fint som du verkar inbilla dig. Kvinnorna hade en mycket underordnad roll, och kvinnomisshandel i hemmet var lagligt. Tvångssterilisering av eugeniska, sociala, och medicinska skäl förekom, främst av kvinnor från socialt utsatta grupper, samt av människor som betecknades som ”tattare”. Hade vi inte haft sådan tur att vi undantogs från deltagande de stora världskrigen, hade det väldiga ekonomiska uppsving som skedde med all säkerhet aldrig inträffat. Det gav utrymme för en statlig expansion som med facit i hand visade sig vara ännu en bubbla, om än ganska långvarig. Det är den efterbörden i form av alltför stor statlig utgiftskostym i det mesta vi har att kämpa med idag, eftersom vi inte byggt upp några goda alternativ ännu.

     I det perspektivet framstår också SDs ekonomiska politik som skadlig, eftersom de framförallt lovar mera till alla (utom invandringen, som de inbillar sig ska kunna betala för kalaset). Det kommer att bli ett hårt uppvaknande om några år ifall SDs inflytande fortsätter att växa, och de fortsätter att populistiskt skapa och upprätthålla politiskt kaos.

 4. Maria

  Hej Stefan! Visst har globaliseringen medfört goda ting, som du säger. Men den stora invandringen till Sverige har också inneburit nackdelar, utanförskapsområden, sviktande kunskaper hos elever pga avsaknad av skolutbildning, olämpliga uppfostringsmetoder, okunskap om simning hos flickor etc. Det har ju gått så långt att man funderat på ta bort skolavslutningar i kyrkan och luciafirande, trots att dessa evenemang också är möjliga att göra frivilliga. Sverige har också rätt att behålla traditioner, utan att andra ska känna sig kränkta.

 5. Stefan Rådström

  Jag är själv okunnig om simning, vilket absolut inte är invandringens fel. Invandringen är väl inte orsak till att det finns utanförskapsområden, var har du fått den märkliga uppfattningen ifrån? Sviktande kunskaper i skolan är inte ett unikt svenskt fenomen, och det finns många fler hypoteser till orsakerna än att det skulle bero på invandringen. För att avgöra den saken krävs grundliga undersökningar, men av någon anledning finns det inte någon budget i dagsläget som skulle kunna ta hand om den saken.

  Det finns många myter kring skolavslutningar, lucia och dylikt, men obefintligt med belägg. Att du och andra sedan upprepar dessa myter gör dem inte mera sanna, men lägg gärna fram dina källor till dylika påståenden.

  • Maria

   Hej Stefan! Enligt migrationsinfo.se, ökade invandringen till Sverige med 12 procent 2013 från 2012. SCB Folkmängd 2013 påvisar att majoriteten av somalier anhöriginvandrar, syrier söker som flyktingar, indier och kineser studerar och/eller arbetar i Sverige. Metro klargör, enligt slutsatser från registerstudie, att alla elever får låga betyg i invandrartäta områden. Man har studerat 450 områden i Sverige där mer än 40 procent av barnen har invandrarbakgrund. Föräldrar som är vana att handla, väljer säkert andra skolor för sina barn? Och integrationen blir försämrad.

   • Stefan Rådström

    Invandringen och flyktingströmmarna går upp och ner över tiden beroende på konjunkturer, vad som händer lokalt i världen, och annat som orsakar detta. Det är vår förbannade moraliska plikt att göra det vi kan för att hjälpa till vid krigssituationer och dylikt, precis som det är för alla andra stater med förmåga att göra det – och i det långa loppet kommer alla att vinna stort på det. Ifall andra stater försöker undvika sin del av bördan säger det något om deras moral, men det har ingenting med våra egna beslut i frågan att göra.

    Vid sidan av detta, finns det såklart stora problem i vissa invandrartäta områden, problem som kan vara både svåra, komplicerade och ta tid att lösa. En sak är dock klar, man förbättrar inte situationen i dessa områden genom att generalisera och marginalisera vissa etniska, religiösa och kulturella grupper i samhället, endast för att en liten minoritet bland dem är kriminella eller sköter sig allmänt illa.

 6. Pelle

  Stefan vad jag vet vill SD att vi skall jämställa flyktingmottagandet med våra grannländer. Skall vi betrakta det som att Norge och Danmark isolerarar sig ?

  • Stefan Rådström

   Vad har Danmark och Norge med svenskt flyktingmottagande och politik att göra? Är vi inte ett självständigt land som kan ta våra egna beslut utifrån vår egen ekonomi, humanistiska principer, och internationella åtaganden? Jag fick lära mig redan när jag var liten att argumentet att ”men alla andra får, men inte jag” är ett utomordentligt dåligt argument.

 7. Pelle

  SD för en politisk linje vad gäller invandring som ligger i linje med övriga Europa. När du påstår att SD isolerar Sverige med en i Europeiskt mått normal politik undrar jag vad du menar.

  • Stefan Rådström

   Det är inte sant, och även helt irrelevant. Men för att ändå förtydliga: Sverige tar inte emot fler invandrare än andra europeiska länder. Däremot så tar Sverige emot fler asyl- och anhöriginvandrare än till exempel Danmark och Finland. Hos Eurostat ser man detta svart på vitt.

 8. Kenneth Hellberg

  Eric, du skriver ofta om ansvarslös massinvandring….vad är det, och när är det inte det? Ge gärna siffror på vad du tycker skulle vara en lämplig nivå på invandring till Sverige.

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Tjenna kenneth Tack för kommentaren !

   Jag vet inte riktigt hur du menar.Jag tycker det är ganska så spridda skurar på min blogg om diverse.

   Dock är det ju så att det är det allra främsta ämnet som diskuteras i min blogg.

   En ansvarslös invandring för mej är när man inte kan göra några reformer alls pga den massiva invandringen som sker idag.
   Det som splittrar både politiskt och segregerar landet. Dessutom att man kan hjälpa så många fler på plats för otroligt mycket mindre pengar vilket är Skattebetalarnas pengar dessutom när vi har en fallande vård , skola som är hårt tillstramad redan.
   I dagens läge och takt i och med intaget av migranter hinner inte det svenska samhället ta hand om dessa och därmed förlänger i bästa fall processen att få in dessa migranter i det svenska systemet. Vi har inte Bostäder att det skall räcka till alla,Det accelererande trycket på samhället i bland annat sjukvård,psykvård och skola gör det inte enklare.

   Jag är enig med den siffran som partiet ha sagt att det bästa hade varit 90% minskning hade varit gynnande för både samhället och för dom som har kommit hit att bli omhändertagna och få in dom i systemet, lära sig svenska osv..

   Jag förstår inte varför jag skall ge siffror för, jag sitter på kommun och inte på riks.

   • Kenneth Hellberg

    Varför ska du ge siffror? Jo för att du använder ord som ansvarslös massinvandring och representerar ditt parti här i Vilhelmina……jag blir nyfiken på vad du anser är massinvandring i siffror, det säger ju en hel del om hur villig du är till att ta emot och hjälpa människor i nöd.

    • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

     Ja jag företräder SD på kommunnivå och kan prata på kommun nivå vill du höra siffror på riks nivå kan du kontakta Martin Kinnunen eller Linus Bylund om du vill få svar på siffror.
     Det är ganska uppenbart att du inte fortfarande förstår varken vår politik eller problemen som finns i världen. Med tanke på att de allra flesta som är drabbade har inte råd eller vill inte åka heller till andra länder för att de vill bygga upp sitt land då allt har lugnat ner sig. Dessa finns i det omedelbara när området och är i stort behov av stöd. 0.154 % hjälper vi med den invandring som sker idag. Den kostar ofantliga mängder pengar lite över 150 miljarder kr på en 4 års period,

     Men frågor till dej.
     Vars vill du ta ifrån för att fortsätta ha den invandringen vi har idag? Skola,Vård eller omsorg?

     Schablonersättningen (för en migrant) till kommunerna är 1 900 kronor per dygn. Det skulle per dygn kunna ge 246 undernärda barn i Afrika med både mat och vatten för dagen enligt läkare utan gränser. Vad är mest humant att hjälpa en person i Sverige eller att rädda 246 barn från att svälta i Afrika?

     • anders

      Nej, schablonersättningen för en migrant till kommunen är inte 1900 kr/dygn.

      För en belagd plats på boende för ensamkommande flyktingbarn är ersättningen 1900 kr/dygn.

      Ensamkommande flyktingbarn står för en del av kommunens mottagande, men långt ifrån allt. Det är många olika aktörer och typer av ersättningar, där den du nämner inte är representativ för den största gruppen.

   • Leif Danielsson

    Erik Axelsson, du pratar om saker du inte kan, utan upprepar bara vad partipropagandan förser dig med.
    Att invandringen är en sådan enorm kostnad för landet är enbart en myt, skapad av SD. Att invandrarna faktiskt bidrar mer i skatt än vad kostnaderna uppgår till vill du säkert inte höra, men det finns siffror på detta.
    När du pratar om att ”hjälpa” svältande barn i Afrika i stället för invandring, har det tydligen slagit slint i huvudet på dig. Du tycks tro att den stora hopen invandrare kommer att vara afrikanska svältande barn. Och apropå att hjälpa dem på plats; jag har bott i 17 år i Afrika och ett av de största problemen har varit just den ”hjälp” som kommit i form av div. bistånd. Jag skall inte gå in på detta, men jag lovar dig, det har förmodligen gjort större skada än nytta.
    Att Sverige är i stort behov av invandring tycks du inte ha en aning om. Ta reda på hur behovet inom de olika omsorgsområdena ser ut de närmaste 5-10 åren och jag tror att tom. en SD:are måste inse att behovet är stort.
    Däremot tål det att diskuteras hur vi praktiskt skall lösa invandringen, som beräknas uppgå till 100-110 000 i år. En större svensk stad. Bostäder, utbildning, jobb etc. Detta är vad invandringspolitiken borde handla om och inte SD:s svammel.

    • Lars Forsgren

     ”Att invandrarna faktiskt bidrar mer i skatt än vad kostnaderna uppgår till vill du säkert inte höra”
     Jag vill i högsta grad höra dessa siffror. tack på förhand. Sedan att du personligen skulle ha ens en marginell insyn i hela biståndsrörelsen finner jag lite komisk. Du står alltså och påstår att det skulle ge en NEGATIV effekt av att ge pengar till UNHCR? Låter ju helt otroligt.
     Sedan att det finns många invandrare som gör storartade insatser i vård och omsorg är något som jag inte hört någon förneka. Men problemet ligger i att invandrarna också behöver vård och omsorg. Enligt statistik så finns det dessutom en överrepresentation (även fast det saknas data i vissa fall). Dessa utgiftsområden kommer ju såklart minska i takt som invandringen minskar.
     Inlägget börjar bli långt men angående integrationen så är det ju det som är det stora problemet. Oerhört många senaste månaderna har försökt att få det låta enkelt, att det bara är att fixxa. Något de alla har gemensamt är att det finns inget nytt, inga förslag, utan bara flummiga svävande vädjanden utan verklighetsförankring. Det byggs för full makaron, jobb går inte bara att ”trolla fram” och i princip alla morötter och hjälpande händer med allt från SFI-bonusar till instegsjobb, har testats och har misslyckats. Det är nu som man måste inse att det enda sättet är att minska invandringen för att få bukt på problemen.

 9. Kenneth Hellberg

  Vi ska hjälpa på plats och även ta emot de som söker asyl, de ska i vanlig ordning få sitt fall prövat för att se om de uppfyller flyktingstatus. Du pratar om att hjälpa på plats är det enda och riktiga att göra men jag litar mer på de som ”äger” frågan och innehar kunskapen.
  Problemet är att UNHCR själva dömer ut SD:s förslag. ”Jag vill understryka att den hjälp flyktingar får på plats aldrig kan utesluta att de ska få hjälp i Europa”, sa Hanne Mathisen, UNHCR:s talesperson i Norden och de Baltiska länderna, till SVT 2011. I höstas gick UNHCR dessutom ut och bad EU att ta emot fler syriska flyktingar. När inte ens organisationen som SD vill hjälpa stödjer SD:s förslag, då vet man att de är fel ute.
  Enda anledningen till att SD vill ”hjälpa på plats” är att de då slipper ta emot icke etniska Svenskar!

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Detta blev väldigt intressant..

   Vad jag då vet är att ger du en krona i tuggummi automaten så går det inte att handla för den igen Tyvärr.

   Det är ju det att hittills har det tagits från biståndsbudgeten för att kunna bistå med invandringen i Sverige..

   Ganska roligt att du även skriver Citat-Enda anledningen till att SD vill ”hjälpa på plats” är att de då slipper ta emot icke etniska Svenskar! ”slutcitat”
   Vars ha du belägg för det ? förklara då varför vi har utländska medlemmar och företrädare? Dumheter!

   Åter igen Vars vill du ta ifrån för att fortsätta ha den invandringen vi har idag? Skola,Vård eller omsorg?

   Schablonersättningen (för en migrant) till kommunerna är 1 900 kronor per dygn. Det skulle per dygn kunna ge 246 undernärda barn i Afrika med både mat och vatten för dagen enligt läkare utan gränser. Vad är mest humant att hjälpa en person i Sverige eller att rädda 246 barn från att svälta i Afrika?

 10. Kenneth Hellberg

  Jag tar det igen:
  Vi ska hjälpa på plats och även ta emot de som söker asyl, de ska i vanlig ordning få sitt fall prövat för att se om de uppfyller flyktingstatus. Jag tror det finns utrymme i Svensk budget att både ha en bra skola, vård och omsorg men du gör som SD alltid gör och ställer dessa tre mot flyktingar som söker skydd…..finns det inget annat som SD kan tänka sig spara in på? Var det inte er store ledare som lyfter dubbla ersättningar nu under sjukskrivningen? Det finns nog saker och ting man kan effektivisera för att även i fortsättningen vara en human stat som tar emot och hjälper folk som flyr för sina liv….för det handlar om att skydda människor från döden! Det visar sig att i längden så är det en bra affär för Sverige att ta emot flyktingar och invandrare.

  • Maria

   Hej Kenneth! Kan du belägga att flyktingmottagningen i landet ger mervärde? Siffror från arbetsförmedlingen visar att endast 60 procent av invandrarna har egen försörjning efter fem år, att jämföra med de som fötts i Sverige, där över 80 procent har egen försörjning. Givetvis ska vi stötta kvotflyktingar, men då det rör sig om så stora konflikter och så stora flyktingströmmar, stöttas de flesta bäst (och mest kostnadseffektivt) i närområdet till sina anhöriga, det är mångas uppfattning. Och sedan måste de rika länderna ta gemensamma tag, något vi kan kräva så länge vi är medlemmare i EU!

  • J.M

   Om invandringen är en sån vinst, lite källhänvisnigar till detta.

   Sen är jag intresserad av ett svar från dig på Eric’s fråga : Vilka ska stå den ökade kostnaden? Våra unga, våra äldre, eller våra sjuka?? Med tanke på att vår statsskuld ökar varje timme…. Så är inte plånboken direkt full….

   • Kenneth Hellberg

    Jag ställer inte grupper mot varandra, det handlar om fördelningspolitik och med rätt integration så är de allra flesta ekonomiska experter överens om att invandring ger en nettovinst för samhället. För mig handlar det om att folk söker skydd från död och förföljelse, vi har en plikt att låta dom söka asyl och de har en rätt att få sitt ärende prövat. Sen finns det mycket att göra inom migrationspolitiken och det finns pengar att tjäna på att effektivisera mottagandet, kanske inte Bert Karlsson, Jan Emanuel Johansson mm. ska kunna tjäna miljoner på att driva förläggningar…..så varför inte lyfta problemet där det hör hemma och sluta skylla allt på de som kommer hit och söker skydd?

    • Maria

     Hej Kenneth! Nej, du har fel i att ”de flesta ekonomiska experter (är) överens om att invandring ger en nettovinst till samhället”. Det är endast sådan information som media presenterar till oss väljare och den informationen är felaktig. Många av våra invandrare från Afganistan, Somalia och Eritrea saknar totalt utbildning från hemlandet och många kan inte en läsa eller skriva. Och den minoritet som har utbildning, kan göra stor nytta när deras länder ska återuppbyggas, vilket blir svårt ifall de då bor mycket långt bort.

    • J.M

     Problemet är politiken som gör det väldigt attraktivt att söka sig till sverige oavsett skyddsbehov eller ej.

     Det finns ofantligt mkt att göra inom migrationpolitiken minst sagt, men att föra upp diskussionen är en bra början. Utfrysning, vägra samarbete ,mm lär inte lösa frågan.

 11. Pelle

  Hörde en debatt i somras. Nationalekonom Assar Lindbäck framhöll då att en fri invandring var oförenlig med en välfärdstat. Är han okunnig ? Doc Jan Kullberg vid handelshögskolan uppskattar totalkostnaden till 250 miljarder. Denna siffra är den sista jag sett. Varför skulle Reinfeldt kräva att vi öppnar våra hjärtan =plånböcker. Självklart kostar den låga förvärvsfrekvensen pengar. Även de som kommer in och arbetar några år får en ytterst låg pension. Den invandring som nu kommer överträffar tidigare år. Kommunerna dignar och några prognoser för kostnader nästa år när migrationen ökar ytterligare har jag ej sett.

 12. Henrik Agerhäll

  Ska man filosofera kan man ju fråga sig huruvida invandringen av européer till nordamerika var till gagn för indianerna, om invandringen av hankineser till Tibet är till gagn för tibetanerna, om invandringen av hankineser till Xinjiang är till gagn för uighurerna, om invandringen av judar till Israel är till gagn för palestinerna, om invandringen av européer till Australien var till gagn för aboriginerna och om invandringen av marockaner till Västsahara är till gagn för västsaharierna?

  Jag förmodar att Leif Danielsson, Kenneth Hallberg, och Stefan Rådström svarar ja i samtliga fall jag räknar upp ovan. I samtliga fall ovan har invandrarna tveklöst bidragit till att utveckla ekonomin.

  Om vi för sakens skull antar att de invandrargrupper vi tar emot i genomsnitt är ”normalproduktiva” och varken belastar eller ekonomiskt berikar i någon nämnvärd omfattning.

  Är det, ens under dessa fiktiva förutsättningar, ett vinnarbeteende för ett folk att självvalt förvandla sig till en allt mer försvinnande andel av totalpopulationen i en region som man tidigare totalt behärskat? Jag anser inte det, oavsett vilket folk vi pratar om. Stefan Rådström, Leif Danielsson och Kenneth Hallberg är välkomna att vara av annan uppfattning.

  • Stefan Rådström

   Det där var ju en extremt irrelevant jämförelse. Det är väl ändå en himmelsvid skillnad mellan invasion/ockupation och invandring?

   • Henrik Agerhäll

    Förvisso är det skillnad på att frivilligt bekosta och medverka till kolonisation av sitt eget land och att tvingas utstå en sådan kolonisation motvilligt. Jag skulle inte vilja kalla det för en ”himmelsvid” skillnad, slutresultatet blir väl ungefär detsamma?

    • Stefan Rådström

     Det är en himmelsvid skillnad, ja. Kolonisation innebär att en kolonisatör (stat) erövrar, kontrollerar och exploaterar ett område utanför kolonisatörens primära territorium. Med nykolonialism avses en politisk dominans och ekonomisk exploatering som äger rum utan direkt territoriell kontroll. Invandring innebär varaktig inflyttning av människor från ett land till ett annat. Har du några som helst belägg för att invandringen på minsta vis har gjort Sverige till en koloni?

 13. mexan

  Är det någon här som kan hålla sig till sakfrågan?

  ”Känna” eller ta i beaktande verkliga förhållanden? Detta är ingen ideologisk kamp. Detta handlar om dig mig våra barn i vardagen Grupper ställs mot grupper. Att vara ideolog i sammanhanget torde vem som helst förstå inte håller då verkliga faktum liksom pickar på.

  Jag är god-du är god. När jag väljer mina egna barn framför någon annans, när vi är på den nivån. Vem vinner godhetsligan?

  INGENSTANS står det i något partiprogram att vi i Sverige INTE ska ta emot flyktingar. Hur många, när och hur är intressant för alla deltagande. Även de som kommer.
  De som sitter på sedelpressen med glorian runt skallen kan ju komma in i matchen.

  • Stefan Rådström

   Så det är inte verkliga förhållanden det handlar om? Man kan förstås resa till de områden som flyktingarna kommer ifrån och själv ta sig en titt på de verkliga förhållandena. Där har du verkliga fakta. Jämför dessa förhållanden med de verkliga förhållanden som ”dig mig våra barn i vardagen” drabbas av.

   Det är självklart att man i en livshotande situation räddar sitt eget barn först och främst, men vad väljer du när valet står mellan möjligheten att rädda en annan människa till livet och valet mellan pasta eller pizza för sina barn? Kommer även ditt eget barn först i den situationen?

   Obegränsad invandring handlar det inte om. Det handlar om att försöka göra det bästa som går i den aktuella krissituationen, med de möjligheter som står oss till buds. Att göra det moraliskt rätta även om det är otillräckligt. Som Oskar Schindler och andra medmänniskor har visat oss genom historien. Ty kriser kommer och går, och nuvarande situation kommer inte att vara för evigt. Att förbereda sig för de bättre tider som med all säkerhet också kommer att inträffa är lika viktigt som att förbereda sig för de sämre.

   SDs partiprogram (liksom de flesta andra partiers) är skrivna på ett sätt som inte talar om allt vad partiet står för. I synnerhet har SD utelämnat viktiga delar i sin avskyvärda människosyn, som partiföreträdare däremot låter avslöja i mer eller mindre officiella uttalanden från tid till annan. Visst uttalar sig en del andra partiers företrädare sig också på sådana sätt, men inte med sådan konsekvens, och med sådan uppenbar brist på följder, som man gör i SD.

   Hur många flyktingar kan vi då ta emot? Sverige har fortfarande en mycket god ekonomi, och någon nedskärning i antalet behövs inte i nuläget. För den förmodligen relativt korta tidsrymd som de nuvarande kriserna pågår kan Sverige fortfarande klara att ta emot det flöde av flyktingar som kommer, även om det naturligtvis medför en del problem. De problemen är dock relativt små och går att hantera jämfört med orsakerna till flyktingströmmarna.

   • Kenneth Hellberg

    Alltid lika kul att läsa och få ta del av dina tankar och argument Stefan, tänk om alla kunde inse det du inser 🙂

   • mexan

    vulgär nivå Stefan Rådström

    JA, jag och de allra flesta i Sverige vet och förstår att det finns de som har det värre än förutsättningarna i Sverige ger. DEN saken- den nivån är ju så låg så bara släpp den.

    Du menar att alla kommuner i Sveríge som slagit larm har en i grunden taskig människosyn? Du menar att asylsystemet fungerar? Du menar att sakfrågan hamnar på ”pasta”pizza” till mina barn eller att rädda livet på någon?

    Att systemkollaps på många håll redan är ett faktum tycker du är detsamma som att det går upp och det går ner över tid?

    Vi delar och vill upprätthålla den sk svenska välfärden. DET är ett kontrakt jag delar med alla som betalar skatt i detta land. Skola, vård och omsorg, social service, infrastruktur, rättsväsende mm mm- det som gör oss till den demokratiskt välutvecklade del av världen som vi ju är.

    Vi tar emot mest flyktingar i EU per person. Prognosen är 500 000 de närmsta fem åren.

    Vi är bäst i klassen på att hjälpa flyktingar som inte kommer från länder som gränsar till vårt. Det klarar inte vårt välfärdssystem. Det blir kollaps.

    När du skriver;
    ”Att göra det moraliskt rätta även om det är otillräckligt. Som Oskar Schindler och andra medmänniskor har visat oss genom historien.”

    Så säger du alltså att går vi med flaggan i topp ända fram och över stupets kant, så har vi iaf uppvisat det ”moraliskt rätta”.

    Sorry, men jag med flera sätter hälarna i backen och ser andra lösningar än att kollektivt begå systemkollaps.

    Ha en trevlig helg! Nu ska jag dra in lite skattepengar att sätta sprätt på!

    • Stefan Rådström

     Nej men titta, tidigare var Konspirationen på tapeten, och här drogs minsann Martyrkortet också. Festligt, full pott!

     Man kan slå larm om många saker och det säkert med all rätta, det hör till tingens natur. Vad nu det har att göra med stillsamma påminnelser om bakgrunden till att det finns flyktingar. Det är ju så lätt hänt att den lilla saken kommer bort i de rent kamerala frågorna.

     Fungerar asylsystemet? I vissa fall, ja ganska hyfsat givet förutsättningarna. I andra fall fungerar det mycket sämre. Verkligheten är inte helt enkel.

     Asyl för flyktingar handlar ju i princip om att rädda livet på människor. Detta sätts emot våra vardagsproblem. Så länge det inte är värre än så, är det helt enkelt inte ett bra argument för att kraftigt minska invandringen.

     Det krävs nog en hel del fler problem än enbart de flyktingar som lyckas komma till Sverige innan det ska inträffa en systemkollaps. Det är ett osedvanligt dåligt argument. Visst kan det finnas småskaliga system som lever nära bristningsgränsen av olika skäl, men det finns inga som helst belägg för att samhället i stort befinner sig i någon större fara. Alla de problem som du tar upp – skola, vård, omsorg, etc. – har många orsaker. Problemen skulle ha uppkommit även helt utan någon flyktingmottagning, även om naturligtvis även flyktingar belastar systemen under viss tid, precis som alla andra svenskar. Med tanke på att det i genomsnitt tar c.a. 20 år för en infödd svensk medborgare att bli en produktiv samhällsmedborgare är ändå inte ett genomsnitt på c.a. 7 år för en nyanländ invandrare alltför illa. Och kommer bara världsekonomin och handeln igång ordentligt igen blir det säkert ännu bättre siffror.

     Man kan välja att göra det som är moraliskt rätt, även med begränsade resurser. Den som har mycket större resurser och kunskaper – som Bill och Melinda Gates – kan naturligtvis göra bra mycket mera, men även många små bäckar hjälper till och är minst lika värdefulla.

     Tack. Ha en trevlig helg själv!

     • mexan

      @ Rådström

      ” I min värld handlar god politik om att väga ideal och intressen, ideologi och praktik, mot varandra, och man gör sällan klokt i att försöka maximera just ett av de värden som står i konflikt med varandra.

      Att välkomna människor till Sverige är ett värde, att behålla balansen i samhällsutvecklingen är ett annat, och jag tror att det blir svårt att klara det senare om vi inte accepterar vissa begränsningar av det förra.

      Sverige har redan betydande problem med utanförskap hos människor med utländsk bakgrund, och om vi får en icke arbetsrelaterad invandring på dagens nivå inte bara i år under en rad år framåt är risken överhängande att det uppstår parallellsamhällen som präglas av ännu större trångboddhet, brist på laglig egenförsörjning, svartarbete och annan kriminalitet.

      Skolsystem, socialtjänst och sjukvård kommer att sättas på ännu svårare prov. En sådan utveckling vore bekymmersam i sig, och dessutom kan den leda till höjd konfliktnivå i samhället och större stöd för extremism”

      KÄLLA http://www.axess.se/blog/2014/12/12/las-inte-fast-migrationsdebatten#.VIxxVtKG9hF

      @ Hellberg angående profilering

      ”Profileringen skär över alla tänkbara fält. Gängtillhörighet är en som är självklar för gemene man, du placerar inte en medlem i Hells Angels på samma paviljong som en från Bandidos. Det är att räkna med stora problem att upprätthålla ordningen inne på paviljongen redan efter 30 minuter.

      På samma sätt så placerar du inte personer som kommer från olika familjer eller klaner på samma paviljong om dessa ligger i konflikt med varandra i sina ursprungsländer. Bara för att två intagna råkar ha samma hudfärg innebär inte det att de är bästa vänner för det.

      I sådana fall skulle fredens liljor växa ostört på hela den afrikanska kontinenten och i hela Mellanöstern. Alla vet vi att det gör det inte. Att sätta en våldsbenägen syrier tillsammans med en lika våldsbenägen syrian är att be om större problem än de två motorcykelintresserade unga männen.

      Profilering är tillåtet inom just delar av rättsväsendet, och är nödvändig, för att kriminalvården skall kunna verkställa straffutmätning varför Kent Ekeroth är sist på bollen och sällsynt illa påläst samtidigt som Petter Larsson inte riktigt har fattat vad spelet går ut på. Bägge får underkänt med bred marginal.”

      KÄLLA http://ledarsidorna.se/2014/12/hela-torget-gungar/

      Och fö. angående VINSTEN @ Hellberg

      ”OECD har inte visat att invandring är en vinst för den svenska staten. När alla offentliga utgifter är inkluderade visar OECDs egen beräkning att invandring är en förlust för den svenska staten på 0.57% av BNP.”

      KÄLLA
      ”http://www.tino.us/2013/06/oecd-invandringen-en-nettokostnad-nar-samtliga-budgetposter-raknas-in/”

   • RWR

    ”Det är självklart att man i en livshotande situation räddar sitt eget barn först och främst” Vilket följdaktligen innebär att människors lika värde inte gäller?

    • Stefan Rådström

     Dumheter, det innebär att vi är mänskliga varelser med högst mänskliga känslor och drivkrafter, inte gudar.

 14. Maria

  Enligt vissa debattörer, är Sverige ett rikt land med god råd att stötta och samtidigt behålla god välfärd. Jag vill påminna om att tidigare regering, sålt ut AP-fond och senare statliga egendomar, allt för att finansiera våra sociala åtaganden. Nu har man inte så många verksamheter att sälja ut för att inhämta medel och det vore, enligt min mening, katastrof ifall staten nu valde att sälja ut Vattenfall, trots Måddans enfaldiga satsningar i Tyskland och Holland, med vattenfallschefen som påtryckare.

  • Kenneth Hellberg

   Tror du att de statliga verk som såldes gjorde för att finansiera de sociala åtaganden? Där föll du totalt 😀

   • Maria

    Hej Kenneth H! Försäljning av statlig verksamhet, kan givetvis ha olika bakgrund, men ett realistiskt motiv är faktiskt att använda erhållna medel för att finanisera andran offentliga åtaganden, då Sverige saknar alternativ att höja, de redan höga, skatterna för vanligt folk, kanske för att blidka EU eller annan omvårld. Sen kan du tycka att jag ”föll” någonstans, om du vill.

  • J.M

   Mest troligt för att kunna särskilja i statistiken, vilket inte går idag, då det är fört statistik över svenska medborgare och utländska medborgare men ej ursprung.

   Och det är väl som vanligt i pk sverige för att dölja en eventuell överrepresentation av utlandsfödda på våra anstalter.

  • Maria

   Hej Kenneth! Vi i Sverige har lång tradition av att föra statistik, bl a från kyrkböcker, något som underlättar för dagens forskare av dåtid. Och våra nordiska grannar ser annorlunda på statistik! Brottslingars ursprung registreras bland annat i Norge och Danmark där man således lättare kan studera samhällsutvecklingen och i förlängningen kan sätta in åtgärder där de behövs mest. Och med tanke på hur statistiken från Danmark här under ser ut, där andra generationens invandrare är långt mer brottsbelastade än både danskar och sina föräldrar, finns det fog för att föra sådan statistik.

 15. Pelle

  Förstår inte varför Vilhelmina kommun plötsligt förbjuder Ulf Larsson att hålla en utbildning om FN,s barnkonvention. Samt informera om att Sverige ej tillåter Kvinnlig könstympning. Flera unga flickor bland våra flyktingar har skickat sina döttrar till sina hemländer för att gifta sig fast de varit mycket unga.
  Vilhelmina kommun har medverkat till att stoppa denna utbildning. Varför?

  • Viveka Abramsson

   Vilhelmina kommun har inte stoppat utbildningen. U L var anställd av Medborgarskolan i ett projekt de drev tillsammans med länsstyrelsen.

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Det är ganska så uppenbart hur media behandlar oss i SD .
   Jag kan inte bedömma något om inte jag har Björn Söders egen historia om det uttalandet .
   Vi har en riksdagsledamot som heter Paula Bieler som är öppet Judinna kanske du har hörts talas om hon turnerade med Björn Söder i valkampanjen och var och hälsade på här i Vilhelmina.

   • Kenneth Hellberg

    Och som vanligt ljuger media om SD menar du? Att en judinna går med i SD visar ju bara hur korkad hon är och vad menar du med ”öppet Judinna” ska man inte vara öppen med det? Finns ingen skam med att var Jude Eric, finns ingen anledning att dölja det.

    • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

     Det har varit ganska genomskinligt att media driver hetsjakt emot oss det är inget nytt.

     Paula Bieler pratar om judendomen och brukar finnas oftast i jämställdhetsdebatter i riksdagen och varför du kalla henne korkad vill jag då veta varför?
     varför skulle det vara en skam att vara jude hur fick du den slutsatsen av mitt svar?

     • Kenneth Hellberg

      På vilket sätt är det en hetsjakt när media avslöjar rasister i ett parti? Om en Jude eller en Judinna går med i ett parti som grundades av nazister och rasister så kan man inte ha alla hästar hemma. Du skrev att hon är ”öppet Judinna” verkar vara speciellt att vara öppen med det….skulle man inte kunna vara det? Är det lite WOW!!!! hon är öppet Judinna!!!

     • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

      Ja här har du ett till exempel på hur man vrider och vänder på ord det var ju inte ens det jag menade.
      nu äre då natta för min del för att tagga KFM imorrn Natti natt

 16. mexan

  ” Vad hade hänt om Luciabeslutet inte hade rivits upp och Sverige hade fortsatt att begränsa invandringen till personer med asylskäl enligt FN:s flyktingkonvention?

  Ett svar ger migrationsverkets statistik över beviljade PUT (permanenta uppehållstillstånd).

  Av de 1 757 565 utlänningar som beviljats PUT eller uppehållsrätt sedan 1980 har 44 985 haft asylskäl enligt FN:s flyktingkonvention.

  Det är 2,6 procent av samtliga som beviljats PUT i Sverige de senaste 33 åren. 97,4 procent har alltså inte sådana asylskäl.

  Ändå motiverar politiker alltid massinvandringen med att “vi måste ge skydd åt dem som flyr från krig”. Syftet är givetvis att lura i svenska folket att alla utlänningar som kommer till Sverige är flyktingar.

  Andra europeiska länder uppfyller precis som vi kraven i FN:s flyktingkonvention. Men Sverige är ensamt om en massinvandring som gör att vi toppar Europalistan över beviljad asyl”

 17. Pingback: En lort är en lort även om den rullas i glitter. | En fjällbos funderingar

 18. Carlos

  Irritation och konflikter kan ibland bli följden av kulturkrockar i vardagen. Sådan oro får inte omedelbart avfärdas som obefogad eller rasistisk. Tvärtom måste vi öppet och ärligt diskutera hur vi klarar flyktingmottagandet, jobben och bostäderna och hur vi kan fungera bättre tillsammans, nya och gamla svenskar. Social gemenskap uppstår inte ur lagstiftning och skattepengar. Här kan inte minst frivilligorganisationer och folkrörelser göra stora insatser.

  MINNS DETTA!

  Främlingsovilja finns i någon grad hos oss alla. Det kan röra sig om en känsla av osäkerhet och kanske obehag inför människor som vi inte känner och inte förstår riktigt, och vilkas handlingsmönster vi inte tror oss kunna förutse. Denna känsla kan stegras till fientlighet och hat, särskilt vid öppna konflikter.

  Det är mycket viktigt för debatten i Sverige att man inte blandar ihop sådan främlingsovilja med den moderna rasismen. Det är knappast befogat att skälla en person som ger uttryck åt en mot bakgrund av hans kunskaper ingalunda orimliga farhåga inför invandringen för att vara rasist! För det första har han knappast gjort sig förtjänt av en sådan förolämpning, ty en förolämpning är det! För det andra har man därigenom förstört diskussionen och bidragit till polariserad fördumningen av debatten ur vilken inget gott kan komma. I stället för att skära av samtalen är det viktigt att hålla igång dialogen, så att oroliga frågor får rätta svar, felaktiga föreställningar kan rättas och lugna. Man bör med andra ord vara noggrann med orden och uttrycken hur de används — FRÄMLINGSFIENTLIG/RASIST/FACIST

  Generöst men inte gränslöst!
  Svensk invandrings- och flyktingpolitik är vid en generell jämförelse generös, men det innebär inte att generositeten är utan begränsningar! Att man är fattig, arbetslös eller lever i ett land, vars politiska eller religiösa system man rent allmänt inte sympatiserar med, är t.ex. inte tillräcklig grund för att få uppehållstillstånd i Sverige.

 19. Kenneth Hellberg

  När ska det gå upp ett ljus för alla er som röstade på SD men inte är rasister? 1. Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas vikarierande partiledare:
  – Sverigedemokratrerna vill att valet blir en folkomröstning om invandring.
  2. Sverigedemokraten Kent Ekeroths motion om möjligheten att registrera fångars ursprung backas upp av partiet.
  3. Björn Söder om att Samer och Judar ej är riktiga Svenskar.

  Detta är enbart översta skrapet av SDs politikers klavertramp, nu börjar de flesta inse vad SD består av….och det borde även ni som röstade men inte är rasister göra. Gör vad ni vill men kom inte och säg att ni inte är främlingsfientliga, det funkar inte nu när SD visar upp sin riktiga sida.

 20. Pingback: Vanessa Smith

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Hello Vanessa Smith Thanks for your pleasing comment!

   Prospective up the future political posts !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarer