Sverigedemokraterna visar vars skåpet skall stå!

Redaktionen

Med anledning av att Aftonbladet i söndags valde att inte respektera Jimmie Åkessons sjukskrivning, utan gjorde ett oannonserat hembesök kommer Sverigedemokraterna under de närmaste veckorna inte att samverka med Aftonbladet i frågor som rör Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson är sjukskriven sedan november. Det är av yttersta vikt att alla medieredaktioner respekterar att skälet är ett medicinskt tillstånd som fordrar vila och frånvaro från arbete. Samtliga aktörer vi varit i kontakt med har också försäkrat att de inte kommer att göra några påstötningar mot Åkesson under tiden för sjukskrivningen.

Under söndagen försökte en reporter från Aftonbladet trots detta att ta kontakt med Jimmie Åkesson i hans hem. Förfarandet är oacceptabelt och vi har fått besked från Aftonbladet om att det inte ska hända igen. Med anledning av att Aftonbladet inte respekterade överenskommelsen kommer vi inte att samverka med dem i frågor som rör Jimmie Åkesson under de närmaste veckorna.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge kommenterar:

– Att som journalist göra hembesök hos en person som är sjukskriven för utmattningssyndrom är ett lågvattenmärke, även för en kvällstidning. Den typen av aktörer vill vi helst inte samverka med.

– I praktiken innebär det här att Aftonbladet under en period framöver kommer att få nöja sig med andrahandsuppgifter kring frågor som rör Jimmie Åkesson. Sverigedemokraterna kommer primärt att vända sig till andra medier för att kommentera händelseförloppet.

3 kommentarer

 1. Kristina Norman

  Det är ovärdigt att inte respektera en mans sjukdom. Men det är direkt vedervärdigt att slå mynt av den beklagliga händelsen och på det sätt som du nu beskriver i ditt inlägg. Allt för några minuter i rampljuset tydligen.
  Hade ni haft den minsta omtanke om den sjukskrivne och hans hälsotillstånd, så hade ni kunnat tänka er hur denna hysteri, också från er egen sida påverkar honom, och utföra er tänkta aktion i tysthet och inte försöka hosa upp det som förstasidesnyhet i media. Ett obehagligt maktspel är vad detta handlar om.
  Dåligt! Mycket dåligt!

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Jimmie Åkesson är världens bästa partiledare (i mitt tycke) som oturligt nog blivit sjuk. Men nu när han kommer tillbaka ska vi låtsas som att den oerhörda hopp som finns hos hans anhängare inte finns? Samtidigt så verkar det ändå som att Jimmie själv inte kommer vara i rampljuset som tidigare i valrörelsen. Och självklart är alla beslut partiet gör angående Jimmie djupt förankrat med Jimmie själv. Alla i partiet vill såklart Jimmies bästa.

 2. Kristoffer

  Tjena Eric

  Du har aldrig funderat över hur det gick förra gången national socialism styre och härjade? Du borde ta en titt över vars SD kommer ifrån.. sen kanske kolla vad dina världens bästa partiledare stog för då? Han själv härjade i bombar jacka och Sverige fanor under 80, 90-talet…Min Amerikans vänner tycker Europa är roliga eftersom dom börja ännu en gång falla in i samma skit som dom gjorde på 40-talet..

  En sak borde du också tänka på.. Hur mycket är Svenskt? ditt kaffe? ditt snus?? dina bomulls kläder? din olja/bensin? dina gummi däck på din bil?? din choklad då?? Aamen nämn en grej som är hel svensk? Om Sverige ska funka måste vi få hjälp utav resten av världen?? Du ser verkar som en smart kille Eric.. Lämna SD och kämpa för en bra politik istället??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarer