Vad förvänta Vilhelminas invånare utav SD Vilhelmina?

Hej !
Snart är det helg trots att det är Torsdag och väskan är packad inför en helg tillbringad i Umeå där SD Västerbottens distrikt skall ha årsmöte.
Men det slog mig tanken av ren nyfikenhet vad förväntar Vilhelminas kommuns invånare både väljare samt meningsmotståndare utav Sverigedemokraterna i Vilhelmina kommun ?

Skriv gärna ner förväntningar / tankar för framtiden.
(försök att hålla det någorlunda kortfattat genom bloggkommentarerna) Längre utläggningar tas gärna över mail.)

om ni inte vill att det skall vara offentligt genom denna blogg så kan ni nå mig via Mail:

eric.axelsson@sverigedemokraterna.se

OBS!!
Kom ihåg att det skall vara kommunalt plan Riksfrågor/politik kommer ej att besvaras i detta inlägg!

På återseende Mvh Eric Axelsson (SD) kommunfullmäktige Ledamot

14 kommentarer

 1. "Dosan"

  Gissningsvis kan man förvänta sig rasism, xenofobi, inskränkthet, elitism, homofobi och liknande? Det är ju vad SD över hela Sverige om och om igen demonstrerar att de förespråkar.

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Tack för Din kommentar !
   Först och främst skulle vilja veta vars grunna du dej på allt detta.
   När jag själv är emot rasism för jag tycker det är ett vidrigt tankesätt.
   Så vars hittar du allt detta i vår politik ?
   Jag tipsar dej att läsa vår politik på kommunalt plan återkom senare å ge ett utlåtande!

   Det är väldigt lätt för folk att klistra epitetet på folk när man inte ens känner personerna. Du är så välkommen att ta en fika på Stenmans och lär känna mig innan du utvärderar mig och sätter epitetet på mig. Sedan kan du fortsätta till de andra i partiet..
   Tips:Läs våran politik, utvärdera ,analysera och summera sedan om du kommer till samma slutsats.

   Kommunpolitik inriktningarna hittar du här nedan:

   http://sverigedemokraterna.se/wp-content/uploads/2014/09/Kommunpolitik.pdf

 2. Nisse N

  Hej Eric! Jättebra att du efterlyser väljarnas synpunkter, också när valet är över! Jag skulle vilja att SD arbetar för att hela landet ska leva och att företag också ska kunna verka i Västerbottens inland. Här är ju hyrorna mycket lägre. Jag är väldigt förvånad över att Skatteverket lägger ned i Lycksele, där man har en trogen och välutbildad skara medarbetare och här kan SD åtminstone lägga in protester. Det kan också vara motiverat att jobba för att arbetsplatser lägger konferenser på ställen i inlandet, då man har mycket välutvecklade och kostnadseffektiva alternativ. Och, ifråga om värden, är det viktigt att sjukvården ser till att hygienregler följs, för att minska risken för vårdinfektioner, vilket förefaller ha ökat på senare tid. Slutligen, är det bra om SD verkar för att gamla får god omsorg, och att personalen kan tala så de boende förstår. Kanske kan det vara idé att införa äldreomsorg (och för den delen skolor) med garanti att vårdtagare (och elever) förstår de som vårdar (och lär ut). Kan bli ett led i etablerings- och valideringsreformen?

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Hej och tack för din kommentar Nisse!!

   Ja men absolut jag lyssnar gärna efter invånarnas tankar och funderingar..
   Jag är i Idel öra Nisse och jag håller med dig helt och hållet. Centraliseringen är ett stort problem det dammsuger ut ur inlandet som kan både erbjuda billiga hyror och kompetent personal.

   Mycket Bra punkter du kommer med ! tack så jättemycket uppskattar detta !

 3. Mia

  Bra initiativ med dialog på bloggen! Det är ju viktigt att skatterna, som är begränsade resurser, används så att invånarna kan känna sig nöjda här. Så jag vill inte att SD ska acceptera satsningar i dyra projekt, med osäkra resultat. Därför ”kräver” jag att SD alltid reserverar sig mot kommunala borgensåtaganden, som behandlas i fullmäktige.

 4. Kenneth Hellberg

  Ta detta på rätt sätt Eric, jag är inte ute efter att kritisera dig men du ställer upp till val för SD i Vilhelmina men du har ingen politik och efterlyser nu i efterhand vad dina väljare förväntar sig av dig och SD. Det jag inte förstår är hur i hela friden man som väljare kan lägga en röst på en icke existerande politik?
  Jag vill ta del av vad du vill tillföra och gärna då med dina egna ord och inget inklistrat från SD:s kommunpolitik som borde skilja sig rejält mellan kommunerna. Presentera dina förslag och hur de ska finansieras och genomföras, det behöver inte vara en konsekvensanalytisk rapport men dock en förklaring där man ska kunna se för och nackdelar plus kostnader och praktiskt genomförande.
  Jag vet att du vill få in förslag som gäller kommunpolitiken, men jag har trots det några frågor som jag gärna vill ha svar på.
  1. Hur ställer du dig till de tiggarna som nu vistas i Sverige, ska tiggeri förbjudas eller….?
  2. Dessa tiggarna, mest Romer från Rumänien vill gärna att deras barn ska kunna gå i skola här i Sverige under deras vistelse här….ja eller nej? Utveckla gärna ditt svar.
  3. Under en tid har det avslöjats en massa nämndemän och domare tillhörande SD som uttryckt sig väldigt rasistiskt och olämpligt på olika hatsajter, vad tror du det beror på att SD är grovt överrepresenterade här?

  • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

   Hej och tack för din kommentar!
   Först och främst här har du kommunpolitiken som gäller det är mina riktmedel och inriktningar.

   http://sverigedemokraterna.se/wp-content/uploads/2014/09/Kommunpolitik.pdf

   Däremot har jag inget lokalprogram och det kommer sinom tid det är inte bara slagit upp och fixat över en natt det är både väljare och SD medlemmarna som i stor del kommer med synpunkter och vad de kan tänka sig att kan finnas på vårt lokalprogram.
   Så lugn Kenneth det kommer ^

   Svar 1: Ja vad annars för svar förvänta du dig av en Sverigedemokrat? så ja det skall förbjudas! Enda sättet att sätta press på Rumänien att ta hand om sin befolkning.
   Svar 2 Så länge de inte söker uppehållstillstånd kan dom inte gå i Svensk skola förklaring väldigt enkelt dom får max vistas i Sverige i 3 månader utan försörjning enligt utlänningslagen (2014:198) kap§5,§6.
   svar 3 : Först och främst vet jag inte hela citaten för det andra finns det folk i partiet som tar hand om sådant och jag sitter inte på den stolen alls och då känner jag att då behöver jag inte heller yttra mig om den saken. Vad det beror på är väl att man inte nog vett hur man beter sig vid tangenterna.

   • Kenneth Hellberg

    Tack för dina svar, självklart kommer följdfrågor.
    1. Då ska allt tiggeri förbjudas, även de hemlösa svenskar som tigger ska bort? Ska Frälsningsarmén få stå med sina bössor och hur gör vi med röda korset och liknande organisationer?
    2. Där är jag böjd att hålla med, som det ser ut så blir det nog väldigt svårt att tillåta skolgång för deras barn, både praktiskt och ekonomiskt (tolkar, hemspråksundervisning mm.)
    3. Min fråga var: ”Vad tror du det beror på att SD är grovt överrepresenterade här?”
    och du svarar
    ”Vad det beror på är väl att man inte nog vett hur man beter sig vid tangenterna” Du kan väl inte mena att det är synonymt med SD:are att ha mindre vett bakom tangenterna? Det som gör mig brydd är att det inte ens ringer en liten liten klocka hos dig när du hör detta utan skakar av dig det med att detta är inte min stol.

    • Eric Axelsson (SD) (inläggsförfattare)

     Tack för din kommentar !

     1:Vårat mål är primärt att skicka hem de tiggande EU-medborgarna. Rumänien har inte chansen att ta hand om sin befolkning då dom befinner sig i andra länder..
     Vi vill inte förbjuda organisationer eller egna medborgare som tigger.Dessutom är det bevisat att människor utnyttjas av ligor och dylikt.
     Har vi då bostad och resurser att mätta 507,4 miljoner munnar vilket är eu totala folkmängd? Sverige kan inte agera som Europas socialbyrå.
     Att du jämför utländskt tiggeri med insamling till rädda barn och röda korset som är i kampen att rädda liv och bekämpar hunger i världen är skamset !
     3
     För att förtydliga, det är möjligt att det finns en viss överrepresentation av stollar i vårt parti. Men vi är ett parti som växer nått kopiöst och då är det svårt att rensa de nya stollarna som tillkommer (särskilt när dom skriver anonymt). Men jag kan garantera att vi jobbar stenhårt med att rensa bort dessa stollar. Sedan måste du förstå att jag personligen inte kan sitta och döma om vissa personer skall uteslutas eller inte. Ett uteslutningsärende är en process där man tar in fakta, hör med dom inblandade och sedan noga avväger om det är skäl till uteslutning eller inte. Sedan att du dömer hela partiet efter vad några av dessa stollar har sagt är ju bara sorgligt. Nä i framtiden kommer jag inte orka svara på olika påhopp från dig, vill du prata sakpolitik så går nog det bra. Men att sitta här och snacka skit, nej då har jag nog bättre för mig.

     • Kenneth Hellberg

      1. Förbjuder man tiggeri så förbjuder man all tiggeri, svårt att förbjuda enbart för vissa etniciteter. Rumänien har inte visat sig vilja ta hand om sina fattiga Romer innan, varför tror du att de skulle göra det nu? Ja det förekommer att tiggare blir utnyttjade men inte i vilken omfattning…visa gärna på de bevis. Menar du att Romer som tigger inte gör det för att slippa svälta och rädda sina liv precis som Rädda barnen och andra organisationer?
      3. Att du tar mina frågor som påhopp gör mig lite fundersam, du står upp för ett parti som har en enorm överrepresentation på stollar som skriver rasistiska inlägg på olika sidor på nätet och du menar att det är att snacka skit, jag tycker att det är oerhört viktigt att detta kommer fram i ljuset och att det även framgår att SD ej gör allt för att rensa ut skiten…..hade SD haft nolltolerans så hade inte Kent Ekeroth, Jonas Åkerlund eller Björn Söder fått vara kvar i partiet.

 5. Thomas P

  Ville bara kommentera Kenneth ”nättrollet” Hellberg. Stolleprov har vi sett nog av , herrn vid rodret Löfven med sin springpojk Fridolin , tillsammana med Wallström och Romson . Ja dessa figurer skulle direkt in i Astrid Lindgrens fabulerade värld .
  Där kan det pratas om överrepresentation av dårskap och oklokskap .

  • Kenneth Hellberg

   Thomas P, på vilket sätt är jag ett nättroll när jag ställer frågor till en som representerar ett parti? Klarar inte SD av att blir granskade, för så fort SD får någon form av kritik så kommer offerkoftan på och det blir ett jävla gnäll. Ta bara sist hos Skavlan, han ställer frågor till Jimmie Å som rör SD och gnälldrevet blir som galna. Alla partier ska bli granskade och det blir dom, att det är överrepresenterat av rasister inom SD kan varken jag eller media rå för och så länge SD inte rensar på riktigt så kommer det inte bli några större förändringar. Åter igen…… nättroll??? Eric vet vem jag är och jag har aldrig kommenterat honom anonymt så nått troll är jag inte….vem är du då Thomas P?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarer