Erik Bergkvist, Umeå

Nordmaling

Idag är det dags att besöka Nordmalings kommun och ledning. De är en av medlemmarna i Region Västerbotten tillsammans med länets övriga primäkommuner och landstingskommunen, eller primärerna och landstinget som de också kan kallas. Alla kommuner är representerade i regionstyrelsen, men där har vi sällan tid för att diskutera enskildeheter och specifika problem och möjlighter hos enskilda medlemmar. Därför genomför vi under 2008-2009 en "turne" hos medlemmarna där vi i lugn och ro kan samtala under några timmars tid. Nordmaling är dessutom den kommun som inleder höga kusten och dit snart än fler kan ta sig med lätthet när Botnibanan invigs i augusti nästa år. Passa på att besök denna vackra kustkommun, då om inte tidigare.

Innan vi åker till Nordmaling har vi ett presidiemöte i samma regionförbund, idag skall vi bland annat förbereda arbetet med att se över hur vi skall påverka det framtida skatteutjämningssystemet, en oerhört viktig fråga för oss i norr. Utan detta system skulle många av våra kommuner inte kunna fortsätta att existera med någon kvalitet

Det blev en snögrotta igår, och efter 45 minuters grävande inser man att det finns saker som är jobbigare än ett högintensivpass på IKSU, billigare dessutom. Men det är kanske en konsekvens av klimatförändringen, att snödriorna de flesta vintrar är för små för riktigt seriösa snögrottor. En hittills outredd konsekvens för folkhälsan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.