Fortsätt fråga och diskutera här!

Fortsätt fråga och diskutera här i fastebloggen. Jag kommer själv att sluta aktivt blogga för den här gången. Fasteperioden är över för min del och jag känner att jag håller på att återgå till normalt vardagsliv, förhoppningsvis med lite sundare matvanor ett bra tag framöver (med undantag för lunchkorven i dag 🙂

Jag är imponerad över det stora intresset för bloggen och för fastan. På två veckor har det varit över 25 000 besök och jag vet att många  lockats med att testa att fasta. Hoppas det går bra för er och berätta gärna om era upplevelser och erfarenheter!

Bloggen kommer fortsättningsvis att vara öppen här på vk.se och jag kommer att svara på de frågor ni har. Låt det fortsätta som ett diskussionsforum, er sinsemellan eller med mig.

Glad vår allihop!

 

19 kommentarer

  1. Jojje

    Jag är inne på dag 13 enligt schemat,ska köra imorrn också sen börjar jag trappa upp i helgen.Jag längtar så galet mycket efter nåt att tugga på.Vill bara tacka för att du lagt ner tid å möda på bloggen.Jag har tappat från 86kg till 76,5 på mindre än 2 veckor.Rätt gött.Må gott Tom och än en gång Tack.

  2. Emanuel

    Tack för en trevlig och inspirerande blogg Tom. Utan dej hade jag inte testat detta. Är inne på dag 8 i ren fasta, och har precis städat både kyl och skafferier, skyller allt på fastan. Ska försöka hålla fastan över helgen och sen trappa upp.
    Efter fastan kommer påsk va?=)

  3. Sofia

    Kul att läsa din blogg Tom. Jag brukar också fasta regelbundet, oftast 7 dagars fasta, men en gång hela 14 dagar. Min nedtrappningsperiod brukar dock vara betydligt längre en din, minst 5 dagar. Tycker att starten är lättare ju längre nedtrappningsperioden varat. Bland det bästa med fastan tycker jag är de smakupplevelser man får efteråt när man börjar äta igen. Allt smakar ju så mycket mer! En gång avslutade jag dock en fasta med en kopp kaffe på jobbet. Urrrk! Det smakade rävgift. Jag slutade helt att dricka kaffe efter det – det var åtta år sedan!

  4. -Trollet-

    Jag håller bara med föregående talare,,,
    jättetack för att du delat med dig av din fasta, och samma här, jag skulle inte provat om jag inte fastnat för din blogg.
    Jag är själv bara i början, 2:a riktiga fastadan, men allt känns helt bra.

    och som dom säger ”same time, same place next year”

  5. Anna

    En fråga till alla fastare där ute: Hur klarar ni av att handla? Jag handlade nyss och alla dofter i affären fick min mage att gå igång ordentligt. Nu är jag jättehungrig! Jag har inte känt hunger på detta sätt tidigare under fastan. Hur gör ni? Jag vågar inte gå tillbaka till ica igen.

  6. -Trollet-

    Hej Anna
    Jag är så förvånad själv att jag inte alls är sugen på nåt, jag springer emellanåt på ICA för att fylla på juicerna, men det är inga problem.
    Jag är dock bara inne på 2 riktiga fastadan, men det går så bra.
    Kan tillägga att jag innan fastan har hållit mig från att äta för mycket kolhydrater och socker, kan ju hända att det hjälpt.

    Ta och försök att åka och handla när du ”ätit” din lunch eller middag.

    Lycka till!

  7. Tom Juslin

    Hej Trollet och Anna och alla andra!
    Visst, det kan vara kämpigt, men den stora tillfredsställelsen får man dels när man märker att man mentalt klarar det, dels när man fysiskt märker hur kroppen taggas ner och mår bra. Och ja, allt smakar gudomligt när man får börja äta igen, men det gäller att hålla tillbaka 🙂
    Lycka till alla – jag är imponerad att ni törs prova och ger er tusan på att klara det!

  8. 3G

    Sista dagen i fastan = 14:e dagen, har aldrig känt så här förut, det var inte ens svårt efter 4:e dagen!

    Nu börjar upptrappningen, men mitt huvudmål var att tappa vikt och ställa om min kost, så det kommer att bli grönsaksjuicer, vatten och te varannan dag i 2-3 veckor och fast föda varannan och då bara ett lagat mål mat om dagen.

    Sedan börjar det värsta att äta varje dag och lite….

    Gått från 104,1 till 97,3 på 14 dagar och målet är primärt 90, men realistiskt = plana ut på 93…

    Lycka till, till alla oavsett varför Ni/Vi fastar och tack Tom för inspirationen, jag hade vägt 106 annars!!!

  9. Tom Juslin

    Hej 3G!
    Du är ju fantastik, vilken kämpe! Och du har insett hemligheten att det går ut på att ändra hela matsituationen framöver för att må bättre! Lycka till!

  10. -Trollet-

    Hej 3G
    Grattis för din otroliga insats och för att du nu kan se att du kan fortsätta gå ner i vikt om man bara lägger om kosten. Du har lagt upp det bra tycker jag, låt upptrappningen ta en lång tid då utnyttjar man ju fastaperioden till max. Jag är själv inne på min 4:e dag ren fasta nu och mår jättebra, och jag kommer köra fram till nästa helg (ev. fastar jag även helgen det beror på) sen kommer även jag att köra en lång upptrappning.

    Ha det gott därute och sköt om er alla!

  11. -Trollet-

    Morron Tom!
    Hur går det för dig och din upptrappning?
    Eller har du helt övergått till vardagen innan?

    Du kan väl ta och berätta lite hur du har lagt upp ätandet efter fastan. Själv är jag inne på sjätte dan ren fasta och jag mår så bra.

    Ha en bra dag därute.

  12. Tom Juslin

    Hej Trollet!
    Jodå, upptrappningen går jättebra. Jag känner mig starkare än någonsin. Käkar normalt, men väldig små potioner och mest fisk och kyckling, inget kött.
    Kul att det går så bra för dig!

  13. Emanuel

    Har nu börjat äta igen och saknar faktiskt fastan. Det är en underbar men ganska rätt enformig tid. Blir repris nästa år. Hoppas på blogg då också

  14. Mattias

    Hejsan. Är lite sugen på att fasta. Men jag jobbar som kock då är det ju inte så lätt. Ska nu ha en veckas semester och kom nog på lite för sent att det skulle passa. Jag har bara en veckas semester. Alltså jag funderar på hur viktig den här nedtrappningen är? Alltså kan jag helt enkelt bara tuta och köra direkt? Eller tjänar jag kanske på att köra några dagars nedtrappning och kanske fasta aktivt i kanske bara fyra dagar? Nu ska jag läsa i bloggen. Tack på förhand. /Mattias.

  15. Tom Juslin

    Hej Mattias
    Kör åtminstone en dags nedtrappning, annars kan det bli tufft att gå direkt på fasta. Jag brukar förespråka minst fyra dagars ren fasta för att det ska ha någon effekt alls, men det är just efter fjärde dagen man börjar må som bäst, så det är lite knäppt att bryta då.
    Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.