Att fasta är inte att banta

Jag återanvänder tankarna från tidigare inlägg i fastebloggen:

Nu är det dags igen. Att fasta och att reta vansinne på omgivningen. För det är många som inte står ut med tanken att någon slutar äta och klarar av det i två veckor.

Det är inte så svårt. Åtminstone för mig har det blivit nästan ett måste varje år efter att jag prövade det första gången för snart 40 år sedan.

Och jag brukar göra det i januari. Egentligen är det fel tidpunkt eftersom det brukar vara ganska kallt och man fryser som en pälslös hund när kroppen tappar underhudsfett och en del av värmeenergin, men för tusan, det är ju bara att klä sig lite varmare och dricka varmt.

Ibland har jag någon propagerar för fasta under semestern, men det skulle jag aldrig ge mig in på. Förstöra två veckor av god mat och dryck under semestern för att i stället läppja på juice.

Januari är perfekt. Då  känner man sig aningen däst av julmaten och de där extra skinkbitarna och pralinerna. Januari är dessutom perfekt månad eftersom man sällan blir bjuden på några fester eller stora bjudningar. De flesta har gjort slut på både kalashumör och pengar under jul och nyår.

Att fasta är inte att banta. Det är ett sätt att rengöra kroppen. Men visst rasar kilorna i hiskelig fart. Och du kommer att känna dig till både det yttre och inre som en ny människa.

Börja preparera dig redan nu. Från nyårsdagen kör vi nedtrappning och efter det stänger vi matbutiken. Då är det bara drycker som gäller! I två veckor!

Scheman över vad du ska dricka och andra tips kommer du att få här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.