Dag 1: Nedtrappning

Det är ingen klok idé att gå direkt från ätande till fastande. Det behövs en nedtrappning för att kroppen ska anpassa sig.

Enligt schemat har jag lagt in två nedtrappningsdagar: en med grönsaker och sedan en med enbart frukt. Själv har jag slagit ihop dagarna till bara en eftersom jag vet att min kropp klarar det. Jag har en långsam ämnesomsättning vilket underlättar att gå över till fasta, men en dag behöver jag för omställningen.

Det blev några frukter till frukost och en drickyoghurt till lunch. Vid 17-tiden var jag rejält hungrig och åt en sallad, en banan och ett glas apelsinjuice. I kväll festar jag loss med honungsmelon, äppel och örtte. Det finns ju många örtteer att välja mellan, och jag kör nyponte i kväll. Annars under fastan brukar det var utmärkt med ett örtte som heter Kvällste eller Kamomillte som båda brukar lugna magen till natten.

Enligt fasteschemat föreslår jag laxerande te eller glaubersalt kvällen före fastan, men eftersom jag är ledig i morgon väljer jag att dricka glaubersalt i morgonbitti, som blir den första rena fastedagen för mig.

Min ambition under fastan är att gå minst 10 000 steg om dagen. Just nu är jag uppe på 12 000 steg i dag. Känns skönt.

2 kommentarer

  1. Pia

    Hej, jag har följt din blogg och fasteschema i många år. Så himla skönt med fasta. Ska börja trappa ned imorgon. Brukar också bara trappa ned en dag och det funkar bra. Tycker att nedtrappningsdagen är värsta dagen då jag är lite på eller av men förstår att den behövs. Ska bli kul att följa din blogg i år igen. Mvh Pia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.