Dag 2: Skönt att vara igång

Det känns faktiskt riktigt bra att vara igång med fastan. I dag shoppade loss med lite juicer och frukter för de kommande dagarna. Det blev morotsjuice, tomatjuice och granatäppeljuice. Sedan morötter, äppel och apelsiner för att göra egen juice.

Blev uppringd av lokalradion på morgonen som ville att jag skulle komma med som förmiddagsgäst. Det handlade om personer som  nystartat efter nyår på olika sätt och där sticker min fasta ut.

Sedan fick jag naturligtvis svara på påståendet som ofta dyker upp: att en del anser att det är farligt att fasta för att man lösgör gifter i kroppen. Det är just det som är reningen, att lagringar och gammalt skräp lösgörs i kroppen för att spolas ut. Det är det som är hela hemligheten med fastan, att rena kroppen. Det är en flera tusenårig metod för välbefinnande, med läkevetenskapen har alltid varit fördömande mot det som kallas folkmedicin, att man hittar sätt att läka kroppen själv.

De enda som inte lämpar sig att fasta utan att först ha konsulterat sin läkare är de som lider av svår cancer, svåra lever- eller njuskador eller svår insulinbehandlad diabetes. Gravida kvinnor avråds också från att fasta.

Jag försöker dricka så mycket som möjligt för att motverka huvudvärk, som kan inträffa första dagarna. Hittills känns det bara fint!

2 kommentarer

  1. Christian

    Jag kör på tillsammans med dig! Blir kul att se hur vi båda klarar det 🙂
    Jag köpte dock ett detoxpaket för enkelhetens skull!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.