En Fattiglapps funderingar

Ni får inte leka på vår gård!

Av , , Bli först att kommentera 0

Alltås jag blir både mörkrädd och skrämd av detta samhälle vi lever i! Så det är skillnad på barn och barn nu också? Så rika barn är bättre än fattiga barn. Vet iallafall vart jag inte ska flytta om jag skulle köpa en lägenhet på Tomtebo.

Ärligt talat jag tror inte de som sitter i styrelsen på den berörda bostadsrätts föreningen har de varit barn… Hur kan man neka barn som råkar bo brevid bostadsrätten att inte få leka på deras gård? Det hela låter ju som ett skämt! Dom rika barnen ska inte "smutsas" ner av dom fattigare barnen.

– Ni får inte leka på vår gård! När jag var barn så var sådana ord mobbning och absolut strängt förbjudet att säga. Alla barn hade rätt att få vara med, ung som gammal, oavsett bakgrund.

Lekar barn som vanliga barn, så gör ett par styckna varken till eller från. Vad händer om en 5 barns familj köper en lägenhet där? Eller bostadsrätts barn tar hem kompisar, får dom kompisarna inte leka på gården då?

Folk undrar varför samhället är som det är och det rasar utför. Någon måste börja sträcka ut en hjälpande hand.

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Lördag

Av , , Bli först att kommentera 0

Lördags morgon och solen skiner. Härligt! Sitter här med min uppvärmda kaffe och knäckebröds macka utan smör men med ost. Känns som om det blir en bra dag i dag. Trots den tidiga morgontimman känner jag det. Vaknade och såg att en vänlig person fixat Wrapp presentkort på Indiska åt mig. Glädje! De har ju rea nu. Och ska ju få träffa många härliga människor i dag på Ge och Ta Umeå picknicken. Prata bort en stund. Har just inget att byta bort med, men nån ytterkruka kanske. Har ju inte kunna köpa nått på länge och det jag har är uppnött eller slut pga slitage. Men ska kolla lite mer snart. Men som tur är räknas inte sakerna där. Utan folk vill bli av med grejerna, för det tar plats. Glädja andra som behöver det bättre och/eller spara på miljön. Två flugor på smällen!

Blir att proppa i mig en massa värktabletter för att orka med dagen och vila i kväll.

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

BILLIG soppa

Av , , 1 kommentar 1

God billig soppa som räcker länge:

1,5 liter kokande vatten
1 kg rivna morötter
2 fisk buljongs tärningar
salt peppar
1 dl röda linser
2 torkad chili (eller 1/4 tsk Harissa)
(2 lagerblad)
3-4 msk mjukost gärna med smak
1 dl yoghurt (billigare än med creme fraich men fungerar lika bra)
Koka upp buljongen. Lägg ner linserna, kryddorna och morötterna. Låt koka i ca 20-40 minuter. Rör ner osten och yoghurten. Låt koka upp. Servera gärna med bröd till om du vill och ha råd med.

1 kommentar
Etiketter: , ,

Min älskade cykel

Av , , Bli först att kommentera 1

Min "nya" cykel älskar jag! När jag sålde min gamla cykel för ett år sen för att ha råd med medicin som jag behövde då trodde jag aldrig att jag skulle sakna den som jag faktiskt gjorde. Oj vad instängd och svårt att ta sig någonstans. Buss har jag ju inte råd med.

Men så en dag så erbjöd en vänlig medmänniska, en person jag knappt visste existerade, att jag skulle få hennes cykel som hon ansåg jag behövde bättre. Nu har jag haft den i nån vecka. Vilken glädje den har skänkt mig! Som i går när jag var tvungen att göra ett ärende på andra sidan stan. Hade jag gått hade det tagit halva dagen att gå, men nu tack vare min älskade cykel, så gick det bara på en timme.

Har numera cykelkorgar på cykeln. En fick jag av en annan vänlig Umeåbo och den andra låg slängt i ett dike. Lite trasig, fanns inget handtag på den. Men fullt användbar.

Tänk på det att du kan säkert glädja någon annan med den saken du just är på väg att slänga eller som bara ligger i en hylla. Eller tänk på naturen och vilka resurser man sparar.

Ha en fin dag. Själv så ska jag ta första kaffetåren för dagen.

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Vad ska ni äta i dag?

Av , , 2 kommentarer 0

Ja inte är det lätt att försöka få ihop en god, näringsrik och billig måltid när man har bara några hundra varje månad till mat och hygien.

I dag blev det till frukost en knäckebröd skiva med ost och kaffet som blev kvar ifrån i går.

Lunch filmjölk och Musli. Filmjölken var på ½ priset och Muslin var gratis med kupong för ett tag sen.

Middagen står emellan havregrynsgröt eller filmjölk.

1 kaffekoppa mellan varje måltid naturligtvis. Kaffet är det som jag har svårast att sluta med.

Vad ska ni äta idag?

2 kommentarer
Etiketter: , , ,

Picknicken på Lördag

Av , , Bli först att kommentera 0

Sitter här med mitt uppvärmda kaffe ifrån i går eftermiddag och funderar på picknicken och Ge och Ta Umeå-bytar dagen. Solen skiner ute, verkar det som. Mitt underbara barn ligger som vanligt på soffan brevid mig här i vardagsrummet. Tyvärr så finns det ingen möjlighet att barnet ska få ett eget rum. Hyran för ett ytterligare rum blir för hög.

Ser så fram emot picknicken gruppen Ge och Ta http://www.facebook.com/groups/429811863725869/ ska ha nu på Lördag. Inte för jag har just något att ge bort men kanske får chansen att få något som jag behöver. Och det jag behöver är en hel del. Önskar fint väder och många människor dyker upp. Läste det skulle bli lite cirkus underhållning för besökarna. Vad skoj! Någonting som görs utan att suga ut en. Alla har ju verkligen inte samma möjligheter att göra och uppleva saker och ting. Ser så fram emot det! Dessutom är det ju gratis förutom fikat då. Men det är ju till självkostnads pris.
 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , ,

Ny medicin… Glöm det…

Av , , 4 kommentarer 3

Var till läkarn i går. Fick ny medicin utskriven, för den gamla fungerar inte så bra. Men efter att fått reda på vad det kommer att kosta att hämta ut den, 1287 kr, glöm det. Det blir att fortsätta med den gamla, lida och hoppas på att jag inte blir sjukare. Risken finns jag jag blir ännu sjukare men har inget val. Finns inte en chans att jag kan hämta ut den. Avbetalning, glöm det när man har en prick hos Kronofogden.

Läste just om en M politiker som tycker att arbetarna ska få ännu mer i plånboken. Visst de är säkert förtjänt av det. Men varifrån ska pengarna tas? Från oss sjuk, gamla och svaga som redan ligger ner och är nära knock out?

4 kommentarer
Etiketter:

Inte bortglömd…

Av , , Bli först att kommentera 2

Min kära ventilationshål, dvs min blogg, är itne bortglömd. Men min värk skriker av värk så det tar av energin att orka skriva. Men ni kära underbara läsare, jag har inte glömt er. Ni är underbara. Snart tillbaka hoppas jag. Bara denna dumma värk ger med sig lite.

Bli först att kommentera

Gåva från en okänd medmänniska

Av , , 6 kommentarer 3

Har inte tittat ut vad det blir för väder i dag. Men egentligen så spelar det ingen roll vad för väder det är. Sak samma.

Jo en sak ska jag göra som tillhör ovanligheterna. Ta lokalbussen och hämta en fin gåva. Ja det finns änglar, förklädda till medmänniskor. Denna medmänniska ska ge mig en symaskin gratis! Vilken lycka! Så skoj! Hoppas på att få tag på tyg och tråd nu sen. Kanske någon annan ängel har det till mig, vem vet. Hoppas också på någon med bil ska kunna hjälpa mig ta hit den. Ja annars blir det buss och värktabletter.

Tyvärr så skär det i plånboken att köpa biljetten och min rygg kommer att lida. Önskar så det fanns åtminstånde pensionär biljett på lokalbussen. Skyller inte på S att jag aldrig åker buss. Egentligen är inte biljett priset så högt. Utan felet ligger hos Alliansen och deras politik. Ta från dom fattiga och ge till dom rika. Om dom kunde göra tvärtom än vad som är idag. Skattelättnader för de som jobbar och vi sjuka och pensionärer får betala mer i skatt. Rättvist och logiskt? Nej jag kan inte se det. Hoppas någon Allians politiker läser detta och kan förklara det logiska.

Här inne finns det många goa och fina medmänniskor http://www.facebook.com/groups/429811863725869/

6 kommentarer
Etiketter: , , ,

Kan vi….?

Av , , Bli först att kommentera 3

I dag var det en sån dag man inte ens önskar sin värsta fiende. Sov nästan ingenting i natt som var och värk hela dagen. Gnagande värk som äter en. Tur att min värk "sybs" på rötgen iallafall. Tycker så himla synd om de som inte syns någonstans att de har ont. Hur många blir inte avfärdade som psykfall?

Hur många vet att man i dag måste betala för all hjälpmedel när du är sjuk? Tror inte det är många friska som vet. Vi blir sparkade flera gånger om, bara för vi är sjuka eller handikappade. Hade för mig att i rent spel så var sånt emot reglerna. Men inte i Alliansens Sverige 2012!

Först så låter vi sjukpensionärerna och ålders pensionärer betala mer i skatt än en arbetare. Vet många arbetare om detta? nej för varför informera om nått sånt dåligt.

Sen höjer vi avgifterna hos läkaren och Apoteken. Drabbar detta friska? Nej!

Hjälpmedel för att kunna ha en dräglig tillvaro för att försöka klara sig själv, är det gratis? Nej inte längre. Drabbar det de frisk? Nix

Sen så kommer man på den dumma ideen att börja lägga ut omsorgen till privata bolag. Sämre vård för de sjuka och mer pengar i fickan hos ägarna. Drabbar detta en frisk? Nopp

Kan vi sjuka och pensionärer gå ut och äta nu när man sänkt resturang momsen? Nej det kan vi inte men det kan de friska som jobbar.

NÄR ska vi som redan ligger ner och blir sparkad på gång på gång, slippa alla påslag, avgifter och få en del av kakan?

Bli först att kommentera