En Fattiglapps funderingar

Ge och Ta sprider sig till fler städer

Just klivit upp och värmt på kaffet ifrån igår och knaprar på min knäckebrödsmacka med ost på. Att ont om pengar gör då inte en fet iallafall. Smöret på mackan är inte att tänka på denna månad. Eller kanske det räcker till en bytta i dag. Ska panta lite tom flaskor iallafall. Ser det positiva i det hela fet blir jag ju inte iallafall. Man måste ju försöka se det positiva i det hela fast det mest känns bäcksvart. Men fina förstående människor finns över allt. Där man minst anar det så står dom där och räcker ut en hjälpande hand. Ni är guld värda.

Ser att detta med Ge och Ta Umeå fungerar så bra att nu startar det upp en likadan grupp i Skellefteå. Du hittar dit på http://www.facebook.com/groups/357192121016386/ och Umeås grupp hittar du på http://www.facebook.com/groups/429811863725869/ Hoppas det sprider sig till fler ställen. Nog har alla saker och ting som bara ligger och samlar damm och värmer hyllan där den ligger. Varför inte låta den få komma till glädje till någon annan också? Speciellt till de som inte har råd att köpa det som behöver. En sån enkel grej som ett hänglås gör stor skillnad för någon som behöver det. Möbler, husgeråd, kläder, varmvattensberedare, leksaker etc har bytt ägare utan en krona lagts emellan. Många ensamma människor fått hjälp och möten har skapats. Folk lär känna varandra och en gemenskap uppstår.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.