En Fattiglapps funderingar

Vad är lyx? 99 krs dröm

Sitter här med kaffet som gjordes i går. Nej har inte råd att slå ut och göra nytt färskt. Är det lyx att få nybryggt kaffe? För mig är det en lyx. Men hur många räknar det som en lyx? För en som måste vända på varje krona flera gånger är det mesta en lyx. Lyx är någonting dyrt och sällsynt i mina ögon. Undrar hur många av de som sitter i vår "kära" regering måste värma på kaffet på morgonen? Personligen så tror jag noll st.

Dom där fina gummistövlarna jag såg i går på affären kan jag inte få ut ur mitt huvud. Skrev om dom i går här. Äger inga gummistövlar alls. Har inte gjort det på flera år eftersom dom gamla blev stora hål i. Ja blöt om fötterna blir jag massor med gånger varje säsong. Men dessa gummistövlar är och förblir en dröm. 99kr kostar dom, men vad ska jag göra? Om ett tag måste jag hämta ut mer medicin, jag måste ha mat på bordet. Tyvärr är det viktigare. Men oj vad skönt det hade varit att kunna gå torrskodd varje vår och höst. Ja för den delen även ibland på sommaren. Gummistövlar är en dröm för vissa i dag 2012 i Sverige.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Lantis

    undrar bara du måste väl komma upp i existensminimum och vet du hur mycket det är, själv har jag ingen aning.

  2. Lantis

    hur kommer det då sig folk som kan få socialbidrag och handla för och få boendet betalt, när vissa anses får klara sig på den lön de får oavsett om det blir något över eller ej? räknar jag ihop vad jag får över varje månad är det max 1000 kr som jag ska leva på sedan alla räkningar är betalda, är det det som kallas välfärdens sverige???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.