En Fattiglapps funderingar

Kan vi….?

I dag var det en sån dag man inte ens önskar sin värsta fiende. Sov nästan ingenting i natt som var och värk hela dagen. Gnagande värk som äter en. Tur att min värk "sybs" på rötgen iallafall. Tycker så himla synd om de som inte syns någonstans att de har ont. Hur många blir inte avfärdade som psykfall?

Hur många vet att man i dag måste betala för all hjälpmedel när du är sjuk? Tror inte det är många friska som vet. Vi blir sparkade flera gånger om, bara för vi är sjuka eller handikappade. Hade för mig att i rent spel så var sånt emot reglerna. Men inte i Alliansens Sverige 2012!

Först så låter vi sjukpensionärerna och ålders pensionärer betala mer i skatt än en arbetare. Vet många arbetare om detta? nej för varför informera om nått sånt dåligt.

Sen höjer vi avgifterna hos läkaren och Apoteken. Drabbar detta friska? Nej!

Hjälpmedel för att kunna ha en dräglig tillvaro för att försöka klara sig själv, är det gratis? Nej inte längre. Drabbar det de frisk? Nix

Sen så kommer man på den dumma ideen att börja lägga ut omsorgen till privata bolag. Sämre vård för de sjuka och mer pengar i fickan hos ägarna. Drabbar detta en frisk? Nopp

Kan vi sjuka och pensionärer gå ut och äta nu när man sänkt resturang momsen? Nej det kan vi inte men det kan de friska som jobbar.

NÄR ska vi som redan ligger ner och blir sparkad på gång på gång, slippa alla påslag, avgifter och få en del av kakan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.