En Fattiglapps funderingar

Gåva från en okänd medmänniska

Har inte tittat ut vad det blir för väder i dag. Men egentligen så spelar det ingen roll vad för väder det är. Sak samma.

Jo en sak ska jag göra som tillhör ovanligheterna. Ta lokalbussen och hämta en fin gåva. Ja det finns änglar, förklädda till medmänniskor. Denna medmänniska ska ge mig en symaskin gratis! Vilken lycka! Så skoj! Hoppas på att få tag på tyg och tråd nu sen. Kanske någon annan ängel har det till mig, vem vet. Hoppas också på någon med bil ska kunna hjälpa mig ta hit den. Ja annars blir det buss och värktabletter.

Tyvärr så skär det i plånboken att köpa biljetten och min rygg kommer att lida. Önskar så det fanns åtminstånde pensionär biljett på lokalbussen. Skyller inte på S att jag aldrig åker buss. Egentligen är inte biljett priset så högt. Utan felet ligger hos Alliansen och deras politik. Ta från dom fattiga och ge till dom rika. Om dom kunde göra tvärtom än vad som är idag. Skattelättnader för de som jobbar och vi sjuka och pensionärer får betala mer i skatt. Rättvist och logiskt? Nej jag kan inte se det. Hoppas någon Allians politiker läser detta och kan förklara det logiska.

Här inne finns det många goa och fina medmänniskor http://www.facebook.com/groups/429811863725869/

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Helena

  Hej!
  Har ni inte så att ni får hämta ett pensionärsbevis hos försäkringskassan?
  I vårt landskap är det så, man får sitt bevis och begär pensionär när man skall resa. Då visar man upp beviset när chaufförerna protesterar. Gäller även på vissa andra ställen med pensionärsrabatter såsom badhus och sånt.
  Värt att fråga i alla fall det ger ju lite mer frihet.
  /Helena

 2. Fattiglappen men Stolt

  Svar till Helena (2012-07-25 19:58)
  Här så tror kommunen att alla pensionärer är +65. För att få pensionärsrabatt här i stan måste man vara +67 år. Dit har jag över 20 år kvar…. Badhus och sånt det finns absolut inga pengar till något sånt. Det är att välja mat på bordet eller göra nått ”lyxigt” som att åka buss eller simma. Finns inget utrymme för bägge…

 3. elisabeth öhman

  jag brukar helt fräckt ljuga att jag är pensionär. Kommer kontrollanten och vill se legitimation så gråter jag tills dom ger upp…jag har så mycket hos kronofogden att böter inte spelar nån roll för mig……Desperation får människor att göra sånt man aldrig trodde man skulle göra. Förr skulle jag aldrig ens kommit på tanken att gråta offentligt…

 4. Helena

  Nej, jag menar inte att du skall gå på badhuset.
  Men för att bevisa att du är pensionär innan du fyllt 67 så kan du be om ett pensionärsbevis hos försäkringskassan. Det får man av dem för att man skall kunna utnyttja såna pensionärsrabatter som finns. Detta har man sedan med sig och visar upp vid behov.

  Autism -och Aspergerföreningen Västmanland skriver på sin sida att om du har ålderspension, premiepension eller sjukersättning eller aktivitetsersättning eller handikappsersättning kan du ansöka om bevis på det från Försäkringskassan så du ihop med ID-kort kan få rabatter på buss, tåg, flyg, konserter, bio mm.

  Blanketten heter heter “Intyg för förmånstagare” blankett nr FK1999A och beställs via ett telefonsamtal till Försäkringskassan tel 0771-524 524.
  /Helena

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.